Lifestyle & design

Flowerpower is terug met MINI 50th Anniversary Collection

In de tijdperk waarin hippies, flower power en mod look het staatbeeld bepaalden rolde de eerste MINI van de fabrieksbanden. Nu, 50 jaar later leeft het Britse automerk als nooit tevoren en is de rest vergane glorie. Om die tijdspanne niet te vergeten presenteert MINI de 50th Anniversary Collection.

‘Back to the sixties’ is het thema van MINI´s nieuwste lifestyle en design collectie. Een periode waarin iedereen in een unixsex parka liep en de sexuele, muzikale en sociale revolutie op het punt van uitbarsten stond. Het was notabene de oer-Britse band The Beatles die deze zogeheten flowerpowercultuur defitief de wereldzeeën overstuurde. MINI kijkt graag terug op deze periode en daarom mogen we het volgens hen nooit vergeten. Als het aan MINI ligt gaan we deze zomer dan ook allemaal terug naar die tijd, en wel met hun 50th Anniversary Collection.

De collectie 
Het merk kroop in haar archieven, verzamelde informatie en foto’s en weerspiegelde dit vervolgens in diverse kledij en accessoires. De mod look collection komt in alle producten terug. De olijfkleurige unisex parka (jas) wordt bijgestaan door een drietal 50Y tassen die bedrukt zijn met motieven verwijzend naar het Londen, Monte Carlo en Costa Azzurra van de zestiger jaren. Ze zijn er in verschillende maten en vormen te verkrijgen en passen uitstekend bij de frivole 50Y sneakers. Deze gelimiteerde sportschoenen zijn te bestellen in het bruin met contrasterende grijze striping of in typische Mayfair-stijl met turquoise kleurstelling. Markante vermelding is dat de inlegzolen van de twee paar sneakers met een knipoog naar het ontwerp van een MINI-autostoel ontworpen zijn. En de schoenveteropeningen moeten de chromen koplampringen van bijvoorbeeld een MINI 50 Camden voorstellen. Tot slot bevat de collectie nog een vliegeniersbril met Union Jack motief aan de binnenzijde van het montuur. Vanzelfsprekend is de kekke zonnebril 100% beschermd tegen UV-straling.

Gerelateerde artikelen

MINI Yours Customised gaat nog een stapje verder

Autonieuws
> Artikel lezen

Speciale MINI voor Prins Harry en Meghan Markle

Autonieuws
Speciale MINI voor Prins Harry en Meghan Markle
> Artikel lezen

MINI Hatchbacks en Cabrio bijgepunt en zuiniger

Autonieuws
> Artikel lezen

Mini Electric Classic kan verleden niet met rust laten

Autonieuws
> Artikel lezen

MINI zet groot (geschut) in tijdens Dakar 2018

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.