Lifestyle & design

MINI ft. Airstream ft. Republic by Fritz Hansen

MINI maakt nog maar eens een keer duidelijk dat zij en lifestyle heel goed samen gaan. Deze ‘Airstream ft. Republic by Fritz Hansen’ trailer is hiervan het laatste bewijs. Een Clubman Cooper S met als thema ‘watersport’ fungeert als trekauto van deze caravan.

De bedenkers van deze setting zijn de Deense meubelfabrikant Republic by Fritz Hansen en de Amerikaanse trailerspecialist Airstream. ‘Bij het strand’ was het thema en met dat in het achterhoofd werd de 6,80 meter lange trailer versierd en ingericht. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ‘fris en fruitig’ het eerst in je opkomt wanneer je de combinatie aanschouwt. Vrolijke kleuren en patronen decoreren het binnenwerk van de mobiele woning. En om het thema ‘watersport’ te benadrukken fungeren halve surfplanken als boekenplanken en is de vloer van de Airstream bedekt met glossy hout. Geheel in stijl van een luxe jacht. Middels een druk op de knop en een elektromotor kan het rechter middenpaneel van de trailer worden uitgeklapt. De vervolgens ontstane veranda kan dan prima dienst doen als locatie om te relaxen. Of zoals de makers het hebben bedoeld: een uitkijkplaats op die perfecte ‘wave’. “Let’s surfing, dude!”

D´r uit en d´r in
De Clubman werd niet alleen trekauto gekozen omdat MINI en lifestyle zo goed samen gaan. Ook het uitgestrekte silhouet van de Engelsman heeft hierin een groot aandeel gehad. Het past uitstekend bij de vormgeving van de Airstream. En om het thema vast te houden kreeg de Clubman Cooper S een waar arsenaal aan watersportgerelateerde items mee. Bovenop het dak kunnen de ‘dudes’ onder ons hun ‘bords’ kwijt en voor de duikfans is er achterin de auto ruimte gemaakt voor hun gerij. Zuurstofflessen, duikbrillen, flippers en een wetsuit kunnen daar allemaal worden opgeborgen. Surfers en kikvorsten stappen bijna letterlijk van het ene in het andere wetsuits. Want let eens op het pak dat de MINI Clubman ‘aan’ heeft…

Gerelateerde artikelen

Hier is 'ie dan: de nieuwe (6-deurs) MINI Clubman

Autonieuws
Hier is 'ie dan: de nieuwe en ook al geprijsde MINI Clubman
> Artikel lezen

Alvast heel veel nieuwe MINI Clubman

Autonieuws
> Artikel lezen

Spierballen-Clubman: MINI John Cooper Works Clubman

Autonieuws
Spierballen-Clubman: MINI John Cooper Works Clubman
> Artikel lezen

AC Schnitzer gaat los op MINI

Tuning & styling
> Artikel lezen

MINI Clubman nu ook met ALL4-vierwielaandrijving

Autonieuws
MINI Clubman ALL4
> Artikel lezen

Brute MINI Clubman All4 Scrambler Concept

Autonieuws
Brute MINI Clubman All4 Scrambler Concept
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.