Lifestyle & design

Niet voor die-hard gamers: ´Ego for Bentley´ laptop

Bentley lijkt Ferrari achterna te gaan, dat met de verkoop van merchandising meer verdient dan met het verkopen van automodellen. Het Britse merk heeft het assortiment uitgebreid met een laptop. Ontworpen door het Nederlandse Ego Lifestyle.

Langzamerhand heeft Bentley meer accessoires in de handel dan dat het ooit modellen heeft geproduceerd. Het Britse automerk slaat continu de handen ineen met bekende modespecialisten, designs of gadget-specialisten. We kennen waarschijnlijk allemaal de bekende ‘Breitling for Bentley’ horloges en onlangs werd de menig lederfetisjist verblijdt met een luxe kofferset van ‘Alfred Dunhill for Bentley’. Opvallend is dat de accessoirelijn veelal gericht is op het mannelijk geslacht. In bepaalde zin logisch, maar onder de naam - hoe kan het ook anders - ‘Ego for Bentley’ heeft het Britse merk een laptop op de markt gebracht die naar onze mening juist veel vrouwelijke trekjes bevat.

Vorm boven prestatie
Het Nederlandse Ego Lifestyle is verantwoordelijk voor het handtasachtige design. Het lederen ruitenomhulsel komt vast bekend voor. Dit is namelijk hetzelfde leer dat je in een rijdbare Bentley tegenkomt. Ook het handvat is gelijk aan die van de portiergrepen van een Bentley-model. Het Bentley-embleem showt dat het hier niet om zomaar een laptop gaat. Qua prijs klopt dat inderdaad, want met een bedrag van € 12.500,- en een oplage van 250 stuks is het een uniek apparaat. De specificaties van de laptop zijn daarentegen niet zo bijzonder. Een 12.1 inch scherm (maximaal 1280x800 pixels) is niet bepaald groot en een intern geheugen van 1028 Mb is vandaag de dag ook niet bijzonder veel. De huidige 3D-games zijn er niet op te spelen, maar met 160 GB aan harde schijfruimte kan de zakenvrouw wel de nodige digitale data opslaan. Een 65-bit AMD Turion chip zorgt voor de nodige rekenkracht en Window Vista is standaard als besturingssysteem geïnstalleerd.

Herft 2008
Wie bereid is 12.500 euro voor de Bentley laptop te betalen moet zich haasten. Het artikel is vanaf heden verkrijgbaar bij de betere lifestyle winkels.

Gerelateerde artikelen

Stekkeren met de Bentley Bentayga Hybrid

Autonieuws
> Artikel lezen

Derde motor Bentley Bentayga een V8-benzine

Autonieuws
> Artikel lezen

Stijlvol geweld: Bentley Bentayga Field Sports by Mulliner

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Bentley gaat voor Pikes Peak-record met Bentayga

Autonieuws
Bentley gaat voor Pikes Peak-record met Bentayga
> Artikel lezen

Kluis met vingerafdrukscan in Bentley Bentayga

Autonieuws
Kluis met vingerafdrukscan in Bentley Bentayga
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.