Lifestyle & design

Bentley lanceert nieuwe reeks lederwaren

Bentley lanceert in samenwerking met lederwarenspecialist Alfred Dunhill een nieuwe reeks lederwaren. De range bestaat uit een vijftal tassen die met de hand vervaardigd zijn en hoogwaardige kwaliteit garanderen.

Bentley lanceert een reeks nieuwe lederwaren, bestaande uit een tweetal draagkoffers, een weekendtas, een documentenkoffer en een toilettas. De bruingekleurde artikelen met bijpassend binnenwerk zijn met de hand vervaardigd door Alfred Dunhill. Het ontwerp is verzorgd door Bentley’s eigen designteam in samenwerking met de eerder genoemde Dunhill. Het leer is soepel en sterk tegelijk, wat ieder artikel geschikt maakt voor dagelijks gebruik. De sluiting van elke tas herbergt een button met de kenmerkende ‘B’ van Bentley. Op de label van de ritssluiting aan de buitenzijde is eveneens de ‘B’ zichtbaar en op de lederen labelsluitingen binnenin staat ‘Alfred Dunhill for Bentley’ gegraveerd.

Spaans leder
Het leer dat gebruikt is voor de lifestyle producten is afkomstig van Spaanse stieren die luisteren naar de naam ‘Bovillos’. Ze worden in het Noordoosten van Spanje gefokt door de familie Curtidos Badia. Sinds 1889 fokt men deze runderen; al vier generaties lang. Naast het fokken van de stieren, beschikt Curtidos Badia vandaag de dag over een uitgebreid assortiment handgemaakte lederen handtassen voor commerciële doeleinden. De metalen labels worden in Italië overgoten met een laagje palladium om tot een mooie glanzend resultaat te komen.

‘Dunhill for Bentley’
Om de samenwerking van Alfred en Bentley extra kracht bij te zetten zal Dunhill exclusief een aantal Bentley Continental Flying Spurs aanbieden in zijn nieuwe winkelshowrooms in Tokio, Shanghai en London. Op deze manier maakt het Britse merk gebruik van deze gelegenheid om Bentley extra onder de aandacht te brengen op deze markten. Zelf bezitte Dunhill een Bentley 3 liter uit 1924.

Gerelateerde artikelen

Stijlvol geweld: Bentley Bentayga Field Sports by Mulliner

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Kluis met vingerafdrukscan in Bentley Bentayga

Autonieuws
Kluis met vingerafdrukscan in Bentley Bentayga
> Artikel lezen

Derde motor Bentley Bentayga een V8-benzine

Autonieuws
> Artikel lezen

Born to race: Bentley Continental GT3

Autonieuws
Born to race: Bentley Continental GT3
> Artikel lezen

Stekkeren met de Bentley Bentayga Hybrid

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.