Lifestyle & design

Silvestris 23´ Sports Cabriolet...

Revolutionaire aluminium Speedboat

De Silvestris 23´ Sports Cabriolet is gereed voor productie. De boot is een product van ex Spyker-ontwerper Maarten de Bruijn en twee andere ex Spyker-werknemers. De speedboat deelt dan ook veel design- en productkenmerken met de Nederlandse sportautofabrikant.

Revolutionaire aluminium Speedboat

De 23´ Sports Cabriolet van Silvestris Haute Motive Concepts is een technische revolutie volgens de eigenaren van het bedrijf. Voor de romp van de speedboat is een nieuwe constructiemethode ontwikkeld en gepatenteerd. Daarbij wordt de rompbeplating rond een aluminium buizenframe geklonken en verlijmd. Door het verlijmen en klinknagelen aan het buizenframe is lassen te vermijden. De sterkte van het materiaal wordt zo optimaal behouden en er treedt geen vervorming op. De voordelen hiervan zijn; een flinke sterke, toch een lichte romp en een hoog niveau van afwerking.

Sportauto voor het water
Maarten de Bruijn, ontwerper van de Silvestris; "Ik heb de boot als sportauto voor op het water ontworpen. Alles aan deze boot is uniek. Eén van de opvallendste kenmerken is het op afstand afsluitbare dek, dat in gesloten toestand de boot volledig afsluit en in geopende toestand de zitbank vormt. Synchroon met de voorbank komt ook het dashboard met het unieke Silvestris-stuur automatisch omhoog. Het interieur van de 23´ Sports Cabriolet wordt bekleed met speciaal voor Silvestris ontwikkeld, zeewaterbestendig leer.

50 stuks per jaar
Voor het opzetten van de productie heeft Holland Automotive BV het nodige kapitaal aangetrokken. Op jaarbasis zullen op termijn circa 50 Sports Cabriolets geproduceerd worden. Nog deze zomer zal de productie worden opgestart. Delen van de productie worden daarbij uitbesteed. De speedboat zal geheel naar wens van de klant kunnen worden gebouwd.

Meer concepten
De oprichters van Silvestris Haute Motive Concepts zijn niet van plan het bij een speedboat te laten. De kracht van het bedrijf ligt volgens de oprichters in het bedenken en uitvoeren van vernieuwende concepten voor de motive branche. Er zijn inmiddels plannen voor een aeromotive concept. En, het bloed kruipt waar het niet gaan kan, in de toekomst zal er ook een supersportwagen komen

Redactie
Door Redactie
Revolutionaire aluminium Speedboat
Revolutionaire aluminium Speedboat
Revolutionaire aluminium Speedboat
Revolutionaire aluminium Speedboat
Revolutionaire aluminium Speedboat
Revolutionaire aluminium Speedboat

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties

Zoeken

Merk- & modeldossiers