Lifestyle & design

TAG Heuer SLR chronograaf voor Mercedes

Mercedes heeft in samenwerking met TAG Heuer een exclusieve chronograaf ontworpen. De ´TAG Heuer SLR for Mercedes-Benz´ is het resultaat van een unieke en inmiddels jarenlange samenwerking tussen Mercedes Accessoires GmbH en horlogefabrikant TAG Heuer.

De nieuwe chronograaf neemt een bijzondere positie in binnen de Avantgarde-reeks van het Zwitserse TAG Heuer. Het hart van de “TAG Heuer SLR for Mercedes-Benz” is het Kaliber TH17-uurwerk, dat automatisch door een centrale rotor wordt opgewonden. Ook de chronograaf-functie en de datumweergave maken deel uit van het uurwerk. De drukknoppen van de chronograaf bevinden zich niet zoals gebruikelijk aan de zijkant van de kast, maar onder een hoek van 45 graden op de wijzerplaat direct naast de buitenste lunet. TAG Heuer heeft patent op deze technologie.
 
Lunet met 60-minuten-indeling
Op de wijzerplaat bevinden zich drie extra wijzerplaten voor de permanent meelopende kleine secondewijzer en de minuten- en urenteller van de chronograaf. Een ander speciaal kenmerk van de TAG Heuer SLR-chronograaf is de ingelegde lunet met 60-minuten-indeling. Deze kan worden gedraaid door middel van de tweede kroon bij de negen en maakt bijvoorbeeld een snel aftellen met behulp van de minutenwijzer mogelijk. De band van krokodillenleer, die op slimme wijze aan de kast is bevestigd, zorgt voor optimaal draagcomfort. Op de sluiting en op de schaal van de tachymeter is het SLR-logo ingegraveerd. Op de wijzerplaat staat onder de twaalf de inscriptie “Mercedes-Benz” en daaronder het logo van TAG Heuer.
 
Prijs
De automatische chronograaf “TAG Heuer SLR for Mercedes-Benz” is vanaf deze maand te koop bij de TAG Heuer verkooppunten. De prijs in Duitsland bedraagt  € 3.300 inclusief BTW. Exclusiviteit is gegarandeerd want de chronograaf wordt net als de SLR McLaren in een oplage van slechts 3.500 stuks verkocht.

Gerelateerde artikelen

Tuningwereld rouwt om overleden oprichter Brabus

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwigheden voor Mercedes GLC op stapel

Spyshots
> Artikel lezen

Mercedes-AMG GT S Roadster doet aan ellenbogenwerk

Autonieuws
Mercedes-AMG GT S Roadster doet aan ellenbogenwerk
> Artikel lezen

Maak kennis met de Mercedes-Benz A-klasse Sedan

Autonieuws
> Artikel lezen

Boat tail: dé autotrend van de jaren twintig

Autonieuws
Boat tail: dé autotrend van de jaren twintig
> Artikel lezen

Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury nu officieel

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.