Lifestyle & design

Autodromo brengt ode aan Ford GT

Redactie23 november 2017

Ford heeft de handen ineengeslagen met de New Yorkse lifestyle-horlogemaker Autodromo. Een cadeautje (of goedmakertje?) aan iedereen die op welke manier ook niet in aanmerking komt voor een echte Ford GT.

Het in bezit geraken van een heuse Ford valt allesbehalve mee. Allereerst is er het gepeperde prijskaartje van luttele tonnen tot zelfs een half miljoen euro voor een exemplaar op Nederlands kenteken. Vervolgens is er de uiterst strenge selectieprocedure die Ford hanteert om überhaupt in aanmerking te komen voor het plaatsen van een order. Ten derde is er nog de gelimiteerde oplage van slechts 250 stuks per jaar. Kortom, dan is het bemachtigen van dit stukje memorabilia rond de legendarische Ford GT(40) een stuk makkelijker, want gewoon te koop voor iedereen. Plus een stuk goedkoper met een kostprijs van nog geen 700 dollar, terwijl je zonder restricties de keus hebt uit verschillende livery's. Van modern tot klassiek.

Voor onder de kerstboom
Welke uitvoering je ook kiest, deze horlogehommage aan de Ford GT is steevast voorzien van een 40 millimeter grote roestvrijstalen kast (wat precies goed is voor de meeste polsen), bolvormig glas van saffierkristal en een Hybrid Meca-Quartz chronograaf-uurwerk afkomstig van het Japanse Seiko.

De waterbestendigheid geldt tot een maximale diepte van 50 meter en de 'longen' van het horloge (de breedte van de band aan de kastzijde) bedraagt een stijlvolle 20 millimeter. Niet onaardig voor onder de kerstboom, dachten wij zo. En Autodromo belooft dat dat gaat lukken als je nu besteld.

Gerelateerde artikelen

Ford GT: de prestaties (eindelijk!)

Autonieuws
Prestaties Ford GT
> Artikel lezen

Afrojack & co nemen eerste 'Nederlandse' Ford GT in ontvangst

Autonieuws
> Artikel lezen

Ford GT '67 Heritage Edition is in een overwinningsroes

Autonieuws
> Artikel lezen

Ken Block doet rondje Le Mans in Ford GT

Autonieuws
Ken Block stuurt Ford GT over Le Mans
> Artikel lezen

Wat als Ford zou terugkeren naar het DTM

Autonieuws
> Artikel lezen

Klacht tegen 'uitverkorene' die Ford GT te koop zet

Autonieuws
> Artikel lezen