Lifestyle & design

Demarreer met deze McLaren S-Works Roubaix by Specialized

Je wist het misschien niet, maar lang voordat het Amerikaanse fietsmerk Specialized (ook) een pact sloot met BMW werkte het al samen met het Britse McLaren. En dat heeft nu een vervolg gekregen met deze speciale S-Works Roubaix.

Parijs-Roubaix, zelfs wanneer je geen wielerfanaat bent klinkt deze ééndaagse wielerklassieker je ongetwijfeld bekend in de oren – die jaarlijks in het voorjaar wordt verreden in het noorden van Frankrijk en mondiaal berucht is om de venijnige kasseistroken in het parcours. Niet voor niets is de bijnaam van deze wielerkoers 'De Hel van het Noorden'.

50 jaar GP's
Tot zover Parijs-Roubaix. Want deze 2-wielige McLaren mag dan wel vernoemd zijn naar die fameuze wielerwedstrijd, de S-Works Roubaix viert eigenlijk bovenal het 50-jarige jubileum van McLaren in de wereld van Grand Prix-races. Vandaar ook dat de oranje kleur van het frame ditmaal niet Papaya Orange is genaamd – de kleur waarmee McLaren furore maakte in de racerij – maar Heritage Orange.

Vederlicht
Zoals je van een wielrenfiets van – hou je vast – 11.500 dollar mag verwacht is de afmontage het neusje van de zalm. Zo is het frame opgetrokken uit carbon en het stuur afgewerkt met fijn gelooid leder voorzien van oranje stiksels. Ook diverse andere belangrijke onderdelen, zoals de trapas, is gemaakt van het peperdure, vederlicht goedje. Net als de wielen, waardoor de McLaren S-Works Roubaix nauwelijks meer weegt dan een zak aardappelen.

Elektronisch schakelen
Maar het hoogtepunt aan de S-Works Roubaix is toch wel de Dura Ace Di2-schakelgroep van Shimano – als losse groepset al gauw goed voor een prijskaartje van luttele duizenden euro's. Vanwaar deze gepeperde prijs? Wel, omdat er geen kabels aan te pas komen om van verzet te kunnen wisselen. Dat voltrekt zich met Di2 namelijk volledig elektronisch. Remmen gebeurt nog wel altijd hydraulisch. Via 'ouderwets' remblokjes, want modernere schijfremmen zijn een no-go in de wielersport.

Interesse ondanks het wielerseizoen praktisch ten einde is in Nederland? Hier vind je meer informatie over de McLaren S-Works Roubaix.

Gerelateerde artikelen

McLaren presenteert nieuwe Long Tail, genaamd 600LT

Autonieuws
> Artikel lezen

600 LT is Mclaren's volgende smaakmaker

Spyshots
> Artikel lezen

McLaren Senna voor de prijs van een Kia Picanto

Autonieuws
> Artikel lezen

Mini-sculptuur verklapt alvast interieur McLaren F1-opvolger

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.