Lifestyle & design

Dit is de Airbus A139neo by Pagani

Gerben Witten30 mei 2017

Automerken strikken om je privéjet te laten inrichten is een beetje een trend. Kijk maar eens naar wat Mercedes samen met Lufthansa deed en Boeing zocht al eens de samenwerking op met BMW. Ook Airbus heeft er een handje van. Nadat het eerder al haar H160-helikopter liet decoreren door Peugeot Design Lab, heeft het nu Pagani zover gekregen voor het opleuken van een A139.

Zelfs al had Pagani bedankt voor de eer moet het uiterst ruim zitten zijn in de zo gedoopte Airbus A139neo. Van origine is de A139 namelijk de verkorte uitvoering van de A320, een zeer populaire cityhopper onder de bekende vliegmaatschappijen waarin je 150 tot 180 passagiers kan proppen. In de iets kleinere A139 passen normaliter 110 tot 150 personen, afhankelijk van het type.
Maar dan de A139neo? Die is al overboekt bij meer dan 8 reizigers op dezelfde vlucht! Strikt genomen zijn er wel meerdere zetels te vullen, maar meer personen wil Airbus liever niet aan boord. Dat zou namelijk ten koste gaan van de koninklijke behandeling binnenin de 'neo'.

Visueel vermaak
Aan leefruimte dus geen gebrek in de A139neo. Sterker, als passagiers zou je elkander tijdens een maximaal 15 uur durende vlucht in principe niet één keer recht in de ogen hoeven aankijken. Oké, tijdens het dineren misschien, maar of dat nu zo'n straf is…?
Zitten doe je in de Airbus A139neo immers op handgemaakte fauteuils met schalen van koolstofvezel. Net als in de laagvliegende Huayra waarop Pagani zich normaliter stort. En wat te denken van de glazen wand tussen de eetkamer en het lounge-gedeelte; die wordt ondoorzichtig na een druk op de knop. Maar de grootste blikvanger is toch wel het plafond van de neo. Daarop kan live het beeld van de lucht boven het vliegtuig geprojecteerd worden. Hoe gaaf is dat?!

Gerelateerde artikelen

Creëer je eigen Pagani Huayra Roadster van € 3 miljoen

Autonieuws
Creëer je eigen Pagani Huayra Roadster van € 3 miljoen
> Artikel lezen

Horacio Pagani bouwt eigen Zonda om tot HP Barchetta

Autonieuws
Huayra
> Artikel lezen

Daags oude Pagani Zonda Riviera zoekt een baas

Autonieuws
> Artikel lezen

Serieus?! Pagani start nu al restauratieprogramma

Autonieuws
Serieus?! Pagani start nu al restauratieprogramma
> Artikel lezen

Pagani Huayra Lampo wil eigenlijk een klassieke Fiat zijn

Autonieuws
> Artikel lezen

Pagani Zonda leeft voort als Fantasma Evo

Autonieuws
> Artikel lezen