Lifestyle & design

Deze BMW 'Bavarian Bobber' smeekt om de ultieme roadtrip

Onlangs namen we een kijkje bij de Donington GP Collection in het Engelse Derbyshire. Naast het feit dat je je daar kunt vergapen aan 's werelds indrukwekkendste collectie aan (historische) Formule 1-auto's is er een apart onderkomen voor (voor)oorlogse voertuigen, waaronder veel motoren. De militaire 'bobber' van BMW is daaronder goed vertegenwoordigd en spreekt vandaag de dag nog altijd tot de verbeelding. Niet voor niets liet het Oostenrijkse Titan zich daardoor inspireren voor hun moderne interpretatie daarop: de BMW R50/3 'Bavarian Bobber'.

De bobber bestaat al sinds de jaren '30 van de vorige eeuw en beleeft momenteel opnieuw zijn gloriedagen. Mede dankzij Hollywood, dat de protagonist, meestal overdreven stoer van karakter, graag laat rondtoeren op die iconische motorfiets.

Afijn, zo'n beetje iedere motorfabrikant die al sinds mensenheugenis meedraait heeft heden een hypermodern model in haar leveringsgamma die visueel op de klassieke bobber is geïnspireerd. Behalve BMW, gekscherend, nota bene een van de grootmakers van de bobber. Tja, en als zij het vertikken, dan wachten andere partijen hun kans maar al te graag schoon. Titan Motorcycle Company uit Graz bijvoorbeeld, de geestelijke vader van deze waanzinnige BMW R50/3.
“Tja, als BMW het vertikt, dan wachten andere partijen hun kans maar al te graag schoon”

Oude botten, jonger van hart
Zoals je misschien niet zou verwachten is de Titan 'Bavarian Bobber' geen retro-fiets, opgebouwd uit de nieuwere materialen en modernste lastechnieken, maar daadwerkelijk gestoeld op een BMW R50/3 uit de late jaren '50. Broze botten dus, maar uiteraard tot in de puntjes gereviseerd naar huidige maatstaven. Beter dus dan toen 'ie uit de fabriek kwam rollen destijds.
Idem dito wat betreft het kloppende R75/7-hart. Dat is weliswaar jonger met bouwjaar 1975, maar kent eigenlijk al heel wat levenservaring. En dat geeft de BMW R50/3 van Titan alleen maar meer cachet en karakter als je het ons vraagt. Wat een plaatje van een motorfiets.

Gerelateerde artikelen

BMW M2 Competition doet ‘M1 Coupé’ bijna vergeten

Autonieuws
> Artikel lezen

Buitenspelen met de 4-deurs BMW 8-serie Gran Coupé

Spyshots
> Artikel lezen

De prijzen van de nieuwe BMW 8-serie Coupé zijn hier!

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW: 'Nieuwe 3-serie wordt weer een echte rijdersauto'

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.