Lifestyle & design

Nog een exclusief horloge voor Bugatti

Redactie 3 mei 2017

Met een stijlvol luxehorloge mag je gerust enigszins te koop lopen. Niemand die je dit kwalijk neemt. Al is de PF-Bugatti 390 mogelijk iets té opzichtig. Zelfs voor sommige Chiron-eigenaren. Vandaar dat Parmigiani Fleurier, horlogepartner van Bugatti, nogmaals haar atelier indook voor nog een nieuw horloge voor de prestigieuze supercarfabrikant.

Ieder z'n smaak, maar wat ons betreft staat het nu al 2-0 voor de Bugatti Aérolithe Performance. Ten eerste omdat deze optisch een stuk conventioneler en bescheidener oogt en hierdoor beter past bij uiteenlopende gelegenheden. Ten tweede omdat de Aérolithe niet sterk gelinkt is aan de Chiron, toch een heel andere Bugatti dan die van weleer.

Geïnspireerd op een one-off
Sterker nog, voor de Aérolithe-chronograaf liet het Zwitserse Parmigiani Fleurier zich inspireren door allicht de fraaiste Bugatti ooit ontworpen: de Type 57 Aérolithe Concept uit 1935, een one-off die Ettore Bugatti in het geniep bedacht en grotendeels optrok uit aluminium en magnesium, vandaag de dag nog altijd een unieke legering. Maar ook de wulpse koetsvormen van die conceptuele Type 57 spreken bijna een eeuw na dato nog tot de verbeelding.

Diamonds are forever
Een deel van die schitterende lijnen heeft Parmigiani Fleurier verwerkt in de kast van de Aérolithe, of eigenlijk de zogenoemde 'longen' van het horloge, daar waaraan de polsband is bevestigd. De kast zelf, met een elegante diameter van 41 millimeter, is geheel gemaakt van titanium en voor het afwerken van de zijkant daarvan, die evenals de bezel zeer allesbepalend is voor de totale uitstraling van een horloge, is gekozen voor een diamantmotief. Tijdloos dus.

PF335 uurwerk
De wijzerplaat is dan weer modern-klassiek qua design, waarmee verwezen wordt naar de uiteenlopende era's van Bugatti, terwijl voor het hart van de Aérolithe Parmigiani Fleurier's in eigen huis ontwikkelde, automatische PF335-uurwerk wordt gebruikt. Dit manufactuur uurwerk heeft een gangreserve van 50 uur. Al met al kenmerken waarbij de horlogefanaat zijn vingers aflikt en alle begrip toont voor de kostprijs van liefst 21 mille. De gemiddelde Bugatti-klant zal z'n hand er in elk geval niet voor omdraaien.

Gerelateerde artikelen

Meer hoofdruimte in Bugatti Chiron met Sky View

Autonieuws
> Artikel lezen

LEGO Bugatti Chiron al net zo gedetailleerd als de echte

Autonieuws
> Artikel lezen

Vooruitblikken op Bugatti Chiron Grand Sport

Autonieuws
> Artikel lezen

Bugatti Chiron Sport geeft iedereen het nakijken

Autonieuws
Chiron Sport
> Artikel lezen