Lifestyle & design

Bugatti Niniette 66: Chrion voor op het water

Wat als je de Bugatti Chiron kruist met de jachten van Palmer Johnson? Dan krijg je deze Bugatti Niniette 66. Een 20 meter lang jacht met het DNA van zowel de sportautofabrikant alsook de innovatieve Monegaskische jachtbouwer.

Beide merken hebben hun krachten gebundeld om te komen tot deze 66 Niniette. En dat resulteert in een uniek, opvallend en super-de-luxe sportboot met invloeden van zowel Palmer Johnson alsook Bugatti.

Designinvloeden van de Chiron
Het moge duidelijk zijn dat dit niet zomaar een boot is waarop het Bugatti-logo is geplakt. Het is in alle opzichten een intensieve samenwerking qua design en techniek. Je herkent de invloeden van de Bugatti Chiron, maar ook het typische DNA van Palmer Johnson.

Jacuzzi en marmer
Aan boord is het een oase van luxe. Op het achterdek is voldoende ruimte om heerlijk te genieten. Een jacuzzi, een bar en een groot zonnedek geven bieden optimale mogelijkheden om buiten even heerlijk weg te dromen.
Wie afdaalt naar de accommodaties benedendeks kan niet om de rijke materialen heen. Aluminium, leer en zelfs marmer bepalen hier het beeld.

82 km/h!
Jammer genoeg heeft de W16 uit de Chiron het niet gehaald naar de Niniette 66. Maar ook de MAN V8 met naar keuze 1.000 of 1.200 pk doet het niet onverdienstelijk. De boot kan er een topsnelheid van 82 km/h mee behalen. En dat is een indrukwekkende snelheid op het water.

Ook al 50 en 80 voet
Met de 66-voet Niniette geven Bugatti en Palmer Johnson hun eerste officiële plannen vrij. Later komen er ook nog een 50 en 80 voet (respectievelijk 16,7 en 24,3 meter) versie.

Gerelateerde artikelen

Vooruitblikken op Bugatti Chiron Grand Sport

Autonieuws
> Artikel lezen

LEGO Bugatti Chiron al net zo gedetailleerd als de echte

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer hoofdruimte in Bugatti Chiron met Sky View

Autonieuws
> Artikel lezen

Michelin bijt zich stuk op 480 km/h-band

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.