Lifestyle & design

Met de tijd mee: Breitling by Bentley Supersports B55

De Continental Supersports werd onlangs gepresenteerd. Als snelste Bentley ooit is die nogal van de tijd en daar hoort natuurlijk een klok bij. Dit horloge bij voorkeur. Uit huize Breitling uiteraard en beperkt tot een oplage van 500 stuks.

Bentley en Breitling zijn al heel lang twee handen op een buik. Ze vullen elkaar dan ook perfect aan. Beide merken kennen een roemrijke historie en hebben een naam hoog te houden. Tegelijk proberen zowel Bentley als Breitling met hun tijd mee te gaan en dat valt zeker niet mee wanneer tamelijk klassieke normen en waarden diep geworteld zitten in elkaars merkcultuur.

Bentley ondervindt dit dagelijks onder het mom 'elke auto moet milieubewust zijn'. En Breitling? Als traditioneel horlogemerk worstelt ook zij al vaker met de opmars van digitalisering. Toch menen beide met de Bentley for Breitling Supersports B55 een eigentijds compromis in huis te hebben. Of eigenlijk gezegd… om de pols.

Niet enkel show
Misschien heb je het een doorgewinterde horloge-fanaat wel eens horen zeggen: 'De betere horloges draag je niet om daarvan de tijd af te lezen, maar voor de sier dan wel show'. Enerzijds geldt dat ook voor de Supersports B55, want titanium en koolstofvezel is deels wat de klok slaat qua gebruikte materialen. Anderzijds, aan de 500 toekomstige eigenaren van de B55 wordt nu juist gevraagd wat nadrukkelijker op het uurwerk te kijken. Achter het stuur van de 710 pk sterke Continental Supersports het liefst, maar dat terzijde.

Het gelimiteerde sporthorloge is namelijk voorzien van drie timerfuncties: Chrono Rally, Chrono Race en Regularity Rally. Stuk voor stuk essentieel voor wie (ook) de blits wil maken met imponerende rondetijden, geklokt een circuit of ander parcours.

App als back-up
Weer eens sterke verhalen aan het vertellen aan de bar of tijdens een feestje maar niemand gelooft je omdat je je B55 bent vergeten om te doen? Geen paniek. Er is een speciale app die – na synchronisatie – de data 'ophaalt' van je B55. Zo kun je alsnog bewijzen dat je niet stoer hebt zitten bluffen. Kost je al met al wel zo'n 7.900 euro.

Gerelateerde artikelen

Bentley gaat voor Pikes Peak-record met Bentayga

Autonieuws
Bentley gaat voor Pikes Peak-record met Bentayga
> Artikel lezen

Stijlvol eerbetoon: Bentley Mulsanne W.O. Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

Kluis met vingerafdrukscan in Bentley Bentayga

Autonieuws
Kluis met vingerafdrukscan in Bentley Bentayga
> Artikel lezen

Derde motor Bentley Bentayga een V8-benzine

Autonieuws
> Artikel lezen

Stekkeren met de Bentley Bentayga Hybrid

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.