Lifestyle & design

Slechts 100 stuks: Chronoswiss Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio

Petrolheads hebben een voorliefde voor horloges. Dat is nu eenmaal zo. Veel automerken weten dat en proberen daar een extra slaatje uit te slaan door – al dan niet in samenwerking met een gerenommeerde horlogemaker – een horloge op de markt te brengen. Ook Alfa Romeo doet hier graag aan mee.

Bentley, Porsche, Bugatti, Range Rover, BMW, Mercedes-Benz, Peugeot. Stuk voor stuk proberen ze de kopers van hun auto's extra cachet mee te geven door middel van een horloge op maat. Alfa Romeo voegt zich toe aan dit rijtje met de Giulia Quadrifoglio van Chronoswiss, een stijlvolle polsklok met een niet overdreven kast (40 millimeter in diameter) en een kalfsleder band.

Koolstofvezel
Het uurwerk betreft een Caliber C.291 Automatic en omdat het horloge de eigenschappen van de Giulia weerspiegelt ontbreekt een dosis koolstofvezel ook niet. Zo is de wijzerplaat uit dit duur goedje opgetrokken, maar ook de smaakvolle doos waarin de Chronoswiss Giulia Q wordt geleverd.

Strikt gelimiteerd
Om het Giulia Q-horloge nog bijzonderder te maken worden er slechts 100 exemplaren van gemaakt. Je hoeft overigens geen koper van een Alfa Romeo Q te zijn om in bezit van dit horloge te geraken. Dat het gros dat waarschijnlijk wel is, vermoeden wij op basis van de prijs van de gelimiteerde Chronoswiss: € 3.990,-.

Gerelateerde artikelen

Plaatjes kijken: Alfa Romeo Giulia (+ zijn voorvader)

Fotogalleries
Plaatjes kijken: nieuwe en oude Alfa Romeo Giulia
> Artikel lezen

Alfa Romeo Giulia gaat erin als pancetta

Autonieuws
Alfa Romeo Giulia gaat erin als pancetta
> Artikel lezen

Alfa Romeo Giulia Veloce: een sportiever randje

Autonieuws
Alfa Romeo Giulia Veloce
> Artikel lezen

Snelste Alfa's eren Nürburgring met speciale editie

Autonieuws
Snelste Alfa's eren de Nürburgring
> Artikel lezen

Mogelijk in 2017 al de Alfa Romeo Giulia Sportwagon

Autonieuws
Alfa Romeo Giulia Sportwagon: een preview
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.