Lifestyle & design

Het bestaat: een pepermolen die klinkt als een Audi R8

In 2009 doorbrak Peugeot de hegemonie van Audi waardoor het Duitse merk niet de boeken in is gegaan als 13-voudig Le Mans-winnaar op rij. Kennelijk zorgt dat nog altijd voor een nare nasmaak bij de Duitsers. Maar nu is het de beurt om wat zout (en peper) in de wond van de Fransen te strooien.

Peugeot (Sport) heeft er ongetwijfeld nog altijd flink de balen van dat het in 2012 moest stoppen met het World Endurance Championship (WEC) en de 24 Uren van Le Mans. Kortom, niemand buiten Audi voelt haar actuele pijn zo sterk als de Fransen. Maar wat doen de Duitsers? Die komen doodleuk een appeltje schillen. En wel zowaar op het terrein waar Peugeot heer en meester is sinds 1874, namelijk de pepermolen-business.

CeraCut
Bovenstaande scenario is misschien wat flauw, maar wel uitermate voor de hand liggend wanneer je weet dat Peugeot naast auto's als sinds mensenheugenis pepermolens produceert. Bovendien is het bijgevoegde relaas rond de Audi Sport pepermolen niet veel sterker.

Zo reppen de Duitsers over 'een vorm en functie die perfect in balans zijn' (omdat de pepermolen met één hand valt te bedienen) en 'voorsprong door techniek' in combinatie met 'pure hightech' (omdat de spil van de pepermolen opgetrokken is uit zogeheten CeraCut, een mix van keramiek en roestvrijstaal). Audi's marketingmachine heeft weer overuren gedraaid, dat mag duidelijk zijn.

R8 soundtrack
Op één ding onderscheidt Audi's pepermolen zich dan weer van alle pepermolens die Peugeot ooit gemaakt heeft (wat er vele miljoenen zijn). De strakke pepermolen van de Duisters kan R8-geluiden produceren. Zodra de molen in horizontale positie wordt bewogen weerklinkt er een typisch V10-gejank of zoiets. Hebben? De Audi Sport pepermolen bestellen kan hier tegen € 95,-.

Gerelateerde artikelen

Vredestein gaat voor originaliteit met speciale youngtimers-banden

Autonieuws
> Artikel lezen

Elektrische supercar van Audi in aantocht

Autonieuws
Elektrische supercar van Audi in aantocht
> Artikel lezen

3D-configurator nu voor alle Audi-modellen

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.