Lifestyle & design

ESP en tractiecontrole voor mini-Ford Mustang GT

Met Kerst in aantocht heeft Fisher-Price, in samenwerking met Ford, een mini-Mustang in de winkelschappen gelegd. En niet zomaar eentje, want ook deze elektrische speelgoed-exemplaren beschikken zowaar over tractiecontrole en een soort ESP.

Geloof het of niet. De officieel geheten Fisher-Price Power Wheels Mustang heeft een topsnelheid van nog geen 10 km/h, maar is toch voorzien van meerdere rijassistentiesystemen zodat de bestuurder zich niet bezeert.

Volgens Ford verhindert een mechanisme dat de wieltjes doorslippen of blokkeren zodat de mini-Mustang ook op nat gras of op niet geplaveide ondergronden kan rijden, bijvoorbeeld in het bos. Ook controleert een ingebouwde sensor de hellingshoek van de mini-Mustang die indien nodig de elektrische motor uit kan schakelen als de auto dreigt te kantelen.

Wereldprimeur
Tsja, met de 'sue me'-cultuur in Amerika kun je als fabrikant van gebruiksvoorwerpen niet voorzichtig genoeg zijn. Maar hé, Ford heeft er wel een wereldprimeur mee te pakken. Immers nog nooit eerder deelde een speelgoedauto zoveel snufjes met het origineel voor mensen met een rijbewijs.

V8-soundtrack
Een sensationele rijbeleving valt of staat met de soundtrack van een auto. Een kind snapt dat al heel snel. En hoewel er op de Fisher-Price Power Wheels Mustang GT wel '5.0' pronkt, past er helaas geen V8 van die grote in. Zelfs niet eentje met een inhoud van een pakje Fristi. Een speaker die het geluid van de echte achtcilinder simuleert daarentegen, dat lukte wel. Hoe sneller er wordt gereden, hoe luider dat klinkt vanonder het plastic koetswerk. Leuk!

Op tijd voor Kerst?
In de Verenigde Staten ligt de mini-Mustang al in de winkels of is die online te bestellen via de webshop van Fisher-Price. Het prijskaartje bedraagt 359 dollar. Maar mogelijk is dat niet de enige aderlating. Het is maar de vraag of jouw kleine petrolhead hem ook onder de kerstboom kan vinden dit jaar. Fisher-Price meldt hier helaas niets over. Hopelijk steekt Ford hier snel een stokje voor nu de Mustang ook in Europa een regelrechte hit is.

Gerelateerde artikelen

Ford Mustang heeft z'n eigen horloge… van schroot

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Hoe de originele Ford Mustang 'Bullit' een goed bewaard geheim bleef

Autonieuws
> Artikel lezen

Ford doet geheimzinnig rond Bronco en Shelby GT500

Autonieuws
> Artikel lezen

Zo vierde Ford de 10.000.000ste Mustang

Autonieuws
> Artikel lezen

Aangescherpte Ford Shelby GT350 is woest aantrekkelijk

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.