Lifestyle & design

Porsche (Design) weet wat de audiofiel wil

Gerben Witten 3 oktober 2016

Na de ultra-coole Porsche Soundbar, zowaar gemaakt van een echt stuk uitlaat van een 911 GT3, willen we natuurlijk meer zien (en hebben) van dit. Iets dat Porsche (Design) piepfijn heeft aangevoeld, want nu komt het met een drietal nieuwe audiofiele eyecatchers. Dat ze ook mooi klinken, daarvoor heeft hifi-specialist Kef gezorgd.

Het designhuis Porsche Design heeft eigenlijk weinig tot niets te maken met de bouwer van de 911, Cayenne en Panamera. Dat weet jij, dat weet die ene buurman die ook autofreak is, maar dat weten de meesten zeer waarschijnlijk niet. Die zijn bij het vallen van de naam Porsche al om. Lekker houden zo. Profiteer ervan zolang dat kan. Doet Porsche Design immers ook (anders hadden we er nu niet over geschreven).

Muziek dat gezien mag worden
Afijn, terug naar wat Porsche Design en Kef voor de autominnende audiofiel bekokstoofd hebben. Een over-ear hoofdtelefoon voorzien van noise-cancelling, een stel draadloze in-ears met Bluetooth aptX-ondersteuning (als alternatief voor Apple's AirPods?) en nogmaals een soundbar, maar dan van het veel strakkere soort.

Uni-Q
De namen van de drie producten luiden respectievelijk Gravity One, Motion One en Space One en mogen stuk voor stuk gezien worden. Ze buiten gebruik opbergen in een kast of lade is dan ook doodzonde. Dat naast het design en de gebruikte materialen de klankeigenschappen ook op hoog niveau liggen, daar kun je van op aan dankzij de bejubelde Uni-Q tweetertechnologie van het Britse Kef. Nog een pre: met prijskaartjes van respectievelijk 420, 250 en 380 euro zijn ze een aanzienlijk betaalbaarder dan de eerste stap van Porsche Design in hifi-land.

Gerelateerde artikelen

Aanschouw de Singer Porsche 911 DLS en kwijl

Autonieuws
> Artikel lezen

Huh, Porsche 911 GT3 ook als cabrio?!

Spyshots
> Artikel lezen

Singer-alternatief: Paul Stephens Porsche 911 Le Mans Classic

Autonieuws
> Artikel lezen

1ste eigenaar is Porsche 911 GT2 RS alweer beu

Autonieuws
> Artikel lezen

Echt waar! Dit is een Porsche 911 en staat te koop

Autonieuws
> Artikel lezen

Twee keer kijken naar gefacelifte Porsche Macan

Autonieuws
> Artikel lezen