Lifestyle & design

Bij Range Rover geeft Zenith de tijd aan

Wanneer je als (luxe) autofabrikant geen horlogemerk omarmd hebt, lijk je er niet meer bij te horen. Bentley, Bugatti en zelfs Max Verstappen hebben zich verbonden aan een topklasse horlogemaker, veelal van Zwitserse makelij. Range Rover voelt de noodzaak om niet achter te blijven en stapt in het huwelijksbootje met Zenith.

Voordat Land Rover tot de kern van de zaak komt in haar persbericht, meldt het trots dat Zenith, net als Range Rover, is opgericht in 1969. Echter dat moet ietwat genuanceerd worden, want als luxe automerk ga je natuurlijk enkel in zee met een (Zwitserse) horlogemeester met minstens een eeuw aan ervaring. Het geboortejaar '69' slaat dan ook op de El Primero, een van de eerste in serie geproduceerde chronograafuurwerken op de markt en vandaag de dag nog steeds verkrijgbaar bij Zenith. Zenith zelf werd opgericht in 1865. In Le Locle, Neuchâtel, door de destijds 22-jarige Georges Favre-Jacot. Hiermee behoort Zenith tot de oudste horlogemerken ter wereld. Kortom, Range Rover weet dus wel degelijk met wie het zaken moet doen om zichzelf nog wat meer in de kijker te spelen.

47 jaar ervaring
Terug naar de Zenith El Primero. Dat Range Rover Zenith vroeg om een speciale uitvoering van dit horloge voor haar eigen lifestylecollectie te ontwerpen is nogal wiedes. Beide hebben immers 47 jaar aan ervaring in hun eigen vakgebied.

Extra bijzonder is dat het zogenoemde Zenith El Pimero Range Rover-horloge in een gelimiteerde oplage komt. Dat het horloge nog altijd tot de meeste precieze uurwerken ter wereld behoort is feitelijk slechts bijzaak. Een prestigieus horloge draag je immers niet om de tijd af te lezen. Daarvoor heb je smartphones. Nee, de Zenith El Primeo is hoofdzakelijk bedoeld voor de pronk. En gezien het uiterst stijlvolle ontwerp van de 42 mm grote kast en de wijzerplaat, geïnspireerd op de Graphite Atlas-kleurige details van de Range Rover SVAutobiography Dynamic, kan dat zowel bij driedelig grijs als tijdens casual friday. De prijs van de polsklok? Die is niet bekend, maar reken op minimaal vijf mille aangezien de 'gewone' El Primero het al niet voor minder doet.

Gerelateerde artikelen

Porsche Design presenteert horlogelijn 1919 Collection

Lifestyle & design
Porsche Design presenteert 1919 Collection
> Artikel lezen

Onverwoestbaar: IWC Ingenieur Automatic Edition AMG GT

Lifestyle & design
IWC meets AMG
> Artikel lezen

Autodromo Group B Evoluzione brengt ode aan legendarische rallyklasse

Lifestyle & design
Autodromo Group B Evoluzione
> Artikel lezen

Nieuwe Range Rover Evoque meer van hetzelfde

Spyshots
Nieuwe Range Rover Evoque meer van hetzelfde
> Artikel lezen

Breitling-klokje in Bentley Bentayga kost een fortuin

Lifestyle & design
Peperduur Breitling klokje in Bentley Bentayga
> Artikel lezen

De Bugatti Chiron heeft z'n eigen horloge

Lifestyle & design
De Bugatti Chiron heeft z'n eigen horloge
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.