Lifestyle & design

Porsche brandmerkt de BBQ's van Grandhall

Redactie25 juli 2016

Is deze zomer heerlijk of niet? Oké, code geel is mogelijk nog nooit zo vaak afgegeven als dit jaar, toch valt ook lastig te ontkennen dat de zon zich zelden laat zien. De BBQ viert hoogtijdagen. Net als de slager en de campingwinkel, die de gasbussen niet aan kan slepen. Heerlijk! Maar de ware barbecue-freak heeft oma's klassieke ronde grill en de Skottelbraai natuurlijk al lang ritueel in de fik gestoken. De BBQ anno 2016 is een heuse buitenkeuken. Dat vindt ook Porsche.

Zonder super-de-luxe veranda of overkapping in je tuin lijk je er niet meer bij te horen tegenwoordig. En het is al net zo als je je shashliks en hamburgers met Beter Leven-status niet omdraait op een hypermoderne gasbarbecue, die opmerkelijk genoeg niet zelden is gedrapeerd in een retro-sausje. Wat vintage is het tevens helemaal momenteel. Allemaal zaken die grill-specialist Grandhall goed heeft begrepen en daarop Porsche (Design) inschakelde om haar nieuwe barbecue-lijn te ontwerpen: de X-series.

Er zijn twee uitvoeringen, beide werkend op gas: de kleinere is de X-series 1 en het grote exemplaar de X-Series 2. Beide beschikken over een temperatuurmeter, warmhoudrek, 4 geëmailleerde gietijzeren grillroosters, SmoothStart ingebouwde elektronische ontsteking, laterale snijplanken van zwarte steen, 4 Crossray-branders, een draaispit, LCD-scherm met tijdschakelklok en natuurlijk een gedegen grilloppervlak. Kortom, kijk niet raar op als je deze BBQ-giganten binnenkort – in slow motion – bij Grillmasters voorbij zien komen.


Gerelateerde artikelen

Echt waar! Dit is een Porsche 911 en staat te koop

Autonieuws
> Artikel lezen

1ste eigenaar is Porsche 911 GT2 RS alweer beu

Autonieuws
> Artikel lezen

Twee keer kijken naar gefacelifte Porsche Macan

Autonieuws
> Artikel lezen

Singer-alternatief: Paul Stephens Porsche 911 Le Mans Classic

Autonieuws
> Artikel lezen

Huh, Porsche 911 GT3 ook als cabrio?!

Spyshots
> Artikel lezen

Aanschouw de Singer Porsche 911 DLS en kwijl

Autonieuws
> Artikel lezen