Lifestyle & design

Mercedes-Benz vindt de golfkar opnieuw uit

Golf, bij weinig andere sporten speelt zien en gezien worden net zo'n grote rol van betekenis als het spelletje an zich. Dat weet Mercedes-Benz maar al te goed als sponsor van enkele prestigieuze golf-events. Vandaar dat Das Haus de onmisbare golfkar maar eens deftig onder de loep heeft genomen. Met als resultaat deze Mercedes-Benz Style Edition Garia Golf Car.

Mercedes-Benz Style Edition Garia Golf Car, het is een hele mond vol, maar dat heb je het ook over de 'Mercedes onder de golfkarretjes'. Zo'n gelikte golfkar was er namelijk nog nooit. Tenzij je een meer nostalgische golfer bent, natuurlijk.

Heuse rijmodi
Afijn, het in samenwerking met golfkarfabrikant Garia ontwikkelde hippe karretje beschikt over snufjes waarop de gemiddelde A- en B-segmenter jaloers zou moeten zijn. Een koolstofvezel dak bijvoorbeeld, en als afwerking annex decoratie is er echt hout in combinatie met fijn gelooid leder. In een golfkarretje! Maar het kan nog gekker. Want wat te denken van een instelbaar onderstel. Ja, heus. Er zijn twee rijmodi in te schakelen: Eco en Sport.

Tablet
Nog zo'n hippe gadget: een kluiten gewassen, horizontaal geplaatste tablet die dienst doet als instrumentarium. In de showroom van enkel Tesla en Renault vind je zoiets. Het 10,1 inch grote display kan zoal informatie weergeven over de snelheid, het energieverbruik en de actieradius. Maar ook de bediening van de klimaatregeling, de LED-verlichting en ruitenwissers geschiedt via het hoge-resolutie scherm.

Feestje bouwen
Voordat je de golfbaan betreedt eerst checken of het niet gaat regenen, ook dat is mogelijk. Via de weer-app. En alsof dit alles nog niet genoeg is, beschikt de Mercedes-Benz Style Edition Garia Golf Car tevens over een naar eigen zeggen puike muziekinstallatie met Bluetooth-connectiviteit.

Elektrisch, wat anders
Van snelheid moet de golfkar het niet hebben. Bij 30 km/h houdt het op. Wat wil je met een elektromotor, goed voor 4 pk. Voor op de golfbaan is het in elk geval snel zat. De actieradius daarentegen is heel verdienstelijk: 80 kilometer. Opladen duurt 6 uur.

Gerelateerde artikelen

Prijzen voor Mercedes-AMG GT 4-deurs Coupé

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes G-klasse teruggeroepen om hilarische reden

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste indruk van interieur nieuwe Mercedes GLE

Autonieuws
> Artikel lezen

Wat is Mercedes van plan met de nieuwe S-klasse?

Spyshots
Wat is Mercedes van plan met de nieuwe S-klasse?
> Artikel lezen

A-klasse Limousine is volgende sedan in Mercedes-aanbod

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.