Lifestyle & design

Ook kinderzitjes maken deel uit van Volvo Vision 2020

Volvo Vision 2020, zeg je? Ja, onder deze noemer streeft het Zweedse merk ernaar dat vanaf dat jaar geen inzittende in haar auto's meer om het leven komt of zwaargewond raakt bij een ongeluk. Veilig kinderzitjes mogen dan natuurlijk niet ontbreken.

Volvo heeft, tezamen met de specialisten bij Britax-Römer, haar nieuwste autostoeltjes volledig in eigen huis ontwikkelt en getest. Iets dat het al doet sinds de jaren '60 van de vorige eeuw. De Zweedse fabrikant beschikt dan ook over een van de meest geavanceerde ontwikkelingscentra op het gebied van veiligheid. Best logisch eigenlijk, want hoe anders wil het Vision 2020 nastreven…?!

Het oog wil ook wat
Afijn, terug naar de kinderzitjes. Dat zijn er drie en naast een hoge veiligheid lag de focus tevens op design, comfort en gebruiksgemak. Het oog wil tegenwoordig nog meer dan vroeger. Dat Volvo dit als geen ander snapt, heeft het bewezen met haar bijzondere interieurconcepten voor de XC90 en S90.

Achterstevoren!
In tegenstelling tot de meeste fabrikanten van (goede) kinderzitjes houdt Volvo er een andere visie op na over welke manier het veiligst is om baby's en peuters in de auto te vervoeren. Volgens de Zweden is dat achterstevoren. Punt. Tot een leeftijd van 3 of 4 jaar.
Eenmaal een kleuter is het zitten in de rijrichting prima, en één van de meest genoemde redenen hiervoor is comfort, omdat het kind anders te weinig beenruimte heeft of last kan krijgen van de warmte.

Wol
Om dat laatste zoveel mogelijk tegen te gaan is de nieuwe generatie kinderzitjes van Volvo voorzien van een ademende, comfortabelere stoffen bekleding die voor tachtig procent uit wol bestaat. De stof voelt zacht aan, terwijl die ook duurzamer is en aangenamer bij kou en hitte. De zitjes hebben bovendien een slankere vorm voor meer beenruimte en comfort.

Uitvoeringen en prijzen
Volvo's kinderzitjes komen in drie uitvoeringen: een babystoeltje (achterstevoren geplaatst en geschikt voor kinderen tot 13 kg of 9 maanden) tegen een prijs van € 245,- en een tevens achterstevoren te plaatsen kinderstoeltje (voor kinderen in de leeftijd van 9 maanden tot 6 jaar) met een prijs van € 375,-. Tot slot is er nog een speciaal zitkussen dat in de rijrichting geplaatst kan worden en bedoeld is voor kinderen die het kinderzitje zijn ontgroeid (leeftijd van 3-10 jaar). De prijs hiervan bedraagt € 245,-.

Gerelateerde artikelen

Volvo rijdt nieuwe S60 in de spotlights

Autonieuws
> Artikel lezen

Officieel: Polestar 1 ís productierijpe Volvo Coupé Concept

Autonieuws
> Artikel lezen

Volvo prijst verlengde S90L Excellence

Autonieuws
> Artikel lezen

Volvo: Chinese autoproductie beter dan Europese

Autonieuws
> Artikel lezen

Volvo XC60 is World Car of the Year 2018

Autonieuws
> Artikel lezen

Volvo XC40 nu ook als plug-in hybride

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.