Lifestyle & design

Baume & Mercier eert Shelby Cobra

Redactie11 maart 2016

Baume & Mercier, een van de oudste horlogemerken uit Zwitserland, is een fraai polshorloge rijker. En die brengt een hommage aan de Shelby Cobra.

Baume & Mercier is al langer groot fan van het werk van Carroll Shelby en zo nu en dan mondt dat – dankzij geprivilegieerde partnerschap – uit in een exclusief horloge dat Shelby-fans doet watertanden. Dit keer zijn het vooral de Cobra-fanaten die met de neus in de boter vallen, want het zogeheten Capeland Shelby Cobra-horloge laat er geen twijfel over bestaan welk model het een hommage brengt. Toch kan het nóg specifieker. De Cobra die in het bijzonder wordt herinnerd is de CSX2128, de Cobra 289 Roadster die in 1963 de 12 Uren van Sebring op zijn naam wist te schrijven.

Meerdere verwijzingen
Het gelimiteerde horloge met 44 millimeter stalen kast is in twee uitvoeringen verkrijgbaar: met zwart alligator-lederen band voorzien van gele kalfslederen rubbercoating of zwarte rubberen band. De wijzerplaat is geinspireerd op het dashboard van de Cobra CSX2128 en de wijzers zelf reflecteren dan weer het stuur daarvan, terwijl daarachter een automatisch uurwerk van Valjoux 7753 schuilgaat. Hebben? De Baume & Mercier Capeland Shelby Cobra is er vanaf € 4.100,-.

Gerelateerde artikelen

Doe eens gek… huur een Shelby Mustang GT-H

Autonieuws
Doe eens gek... huur een Shelby Mustang GT-H
> Artikel lezen

Jannarelly Design-1: dit kan ‘ie!

Autonieuws
> Artikel lezen

Uniek: Carroll Shelby’s eigen Cobra’s staan te koop

Autonieuws
1965 Shelby 427 Cobra CSX 3178
> Artikel lezen

9 gloednieuwe AC Cobra's volgens klassiek recept

Autonieuws
9 gloednieuwe AC Cobra volgens klassiek recept
> Artikel lezen

Shelby Super Snake makes America great again

Autonieuws
> Artikel lezen

Ford doet geheimzinnig rond Bronco en Shelby GT500

Autonieuws
> Artikel lezen