Lifestyle & design

Dit Rolls-Royce-koffertje kost meer dan een 3-serie

Pintjes zijn zó 2015… Als je er volgend jaar bij wilt horen, dan sla je de één na de andere cocktail achterover. Tenminste, als Rolls-Royce het voor het zeggen had. In de rol van trendwatcher van hebbedingetjes komt het alvast met een voorzetje: de Cocktail Hamper. Geen koopje natuurlijk.

Maar liefst acht weken doet Rolls-Royce erover om één Cocktail Hamper te maken. Absurd? Weet dan dat alleen al het maken van de bijbehorende glazen een maand daarvan in beslag neemt. Goed, die zijn dan ook bedeeld met een platina-omranding, afkomstig van Theresienthal, een Duitse glasblazer die al twee eeuwen bestaat en al heel wat (koninklijke) prominenten te diep in het glaasje heeft laten kijken.

Katoenen servetten
Niet verwonderlijk is dat de Rolls-Royce Cocktail Hamper volledig met de hand wordt gemaakt. Het Amerikaanse walnotenhout daarvoor is het beste dat er verkrijgbaar is, en dat geldt volgens de Britten ook voor het leder. Je treft het immers ook in de Phantom en Ghost. Zelfs bij het willen deppen met de servetten denk je welhaast twee keer na. Want gemaakt van het fijnste katoen, dus duur.

Super-exclusief
Het mag duidelijk zijn: Rolls-Royce wil met dit cocktailkoffertje haar exclusiviteit nog maar eens op het hart drukken. En als dat al geen hartverzakking veroorzaakt, dan doet de prijs van € 38.115,- dat mogelijk alsnog. Slechts 15 exemplaren worden er gemaakt.

Gerelateerde artikelen

In vol ornaat: de Rolls-Royce Cullinan

Autonieuws
> Artikel lezen

Vraagtekens bij plotselinge vertrek Rolls-Royce-designer

Autonieuws
> Artikel lezen

Het grote samenstellen van de RR Cullinan kan beginnen!

Autonieuws
> Artikel lezen

Rolls-Royce Cullinan spart met de 'ondergeschikte' concurrentie

Spyshots
> Artikel lezen

Rolls-Royce Cullinan toont z'n bonkige lijnenspel

Autonieuws
Rolls-Royce Cullinan toont z'n bonkige lijnenspel
> Artikel lezen

Rolls-Royce Cullinan: alles wat je moet weten

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.