Lifestyle & design

Waterig tussendoortje van Bugatti: luxe-jacht Niniette

Jawel, er zijn mensen, waaronder een Nederlandse zakenman, die meerdere Veyrons bezitten en ook al een order hebben geplaatst voor de nieuwe Chiron. Maar zelfs zij hebben deze Bugatti nog niet: de maritieme Niniette.

Kennelijk had Bugatti de handen niet vol aan de ontwikkeling van de Chiron. En om haar medewerkers bezig te houden werd er tot voor kort gewerkt aan een luxe-jacht die luistert naar de naam Niniette, het koosnaampje van Ettore Bugatti's dochter Lidia.

Palmer Johnsson
In de geest van de auto's stopt Bugatti ook de Niniette vol met koolstofvezel, titanium en andere exotische materialen. Tevens navenant aan de Veyron, of beter gezegd de nog duurdere Chiron, is het prijskaartje van het 20 meter lange superjacht dat door Palmer Johnsson wordt gebouwd. Die bedraagt namelijk een welvarende twee miljoen euro, en dan vaar je het basismodel. De topuitvoering vergt een meerprijs van nog eens 1,3 miljoen euro.

Blijft over de vraag: door welke motor wordt Niniette aangedreven? Niet de W16 quattro-turbo van de Veyron, want de topsnelheid bedraagt slechts 38 knopen, zo'n 70 km/h.

Gerelateerde artikelen

3D geprinte titanium remklauwen voor Bugatti Chiron

Autonieuws
> Artikel lezen

Vooruitblikken op Bugatti Chiron Grand Sport

Autonieuws
> Artikel lezen

Michelin bijt zich stuk op 480 km/h-band

Autonieuws
> Artikel lezen

LEGO Bugatti Chiron al net zo gedetailleerd als de echte

Autonieuws
> Artikel lezen

Bugatti Chiron Sport geeft iedereen het nakijken

Autonieuws
Chiron Sport
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.