Lifestyle & design

Print je eigen Ford uit in 3D

Thuis je favoriete Ford uit de printer laten rollen? Het kan. Ford biedt iedereen die een 3D-printer heeft namelijk de mogelijkheid een printbestand te kopen om één van je favoriete Ford's in 3D te printen.

Voor alle Ford-liefhebbers onder ons een goede reden om snel een 3D-printer te kopen. Want hoe gaaf is het als er een Ford GT, Focus ST of Mustang GT uit je printer kunt rollen?

Toepassing in ontwerpproces
Ford stelt de printbestanden natuurlijk niet zomaar ter beschikking. De fabrikant wil er tevens mee laten zien op welk gebied de 3D-printer in de autobranche een rol van belang vervult. En die rol is groot. Zo worden onderdelen van designmodellen tegenwoordig vaak met een 3D-printer gemaakt. Het is met name handig voor complete onderdelen; die rollen in een paar uur uit de 3D-printer terwijl er anders dagen handwerk in zou zitten.
“Hoe gaaf is het als er een Ford GT, Focus ST of Mustang GT uit je printer kunt rollen?”

3D-printer om onderdelen te maken
Naast het gebruik in de ontwerpfase past Ford de technologie ook toe bij het bouwen van prototypes. Behalve klei en zand kan bijvoorbeeld ook plastic en metaal worden 'geprint'. En dat stelt het team van Ford in staat om in zeer korte tijd onderdelen te vervaardigen en deze in de praktijk te beproeven. Bijkomend voordeel, het is relatief goedkoop. Ford spreekt over een kostprijs van ongeveer 1.000 euro per onderdeel. Dat zou vele duizenden zijn als het met de hand of in een kleine serie geproduceerd zou moeten worden.

Ford 3D Store
Zelf een Ford printen? Via de Ford 3D Store kun je al voor $ 4,99 een .stl-file bestellen waarmee je jouw eigen droom-Ford uit de printer kunt laten rollen.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Ford Focus meteen op volle sterkte

Autonieuws
> Artikel lezen

Ford geeft al gas met nieuwe Focus ST

Spyshots
> Artikel lezen

Wat als Ford zou terugkeren naar het DTM

Autonieuws
> Artikel lezen

Afrojack & co nemen eerste 'Nederlandse' Ford GT in ontvangst

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.