Lifestyle & design

Aston Martin toont meer van AM37-powerboat

Aston Martin is door en door Brits. Maar nu hebben ze de handen ineen gesloten met Quintessence Yachts, een Nederlandse jachtbouwer, om samen een powerboat te bouwen.

Update 28 september 2016 - De eerste Aston Martin AM37 van de Nederlands botenbouwer Quintessence Yachts is een feit. Het sportieve jacht maakte zijn werelddebuut tijdens de momenteel gehouden Monaco Yacht Show en is verkrijgbaar in twee versies: als AM37 en als AM37S. Die laatste heeft een topsnelheid van 50 knopen, omgerekend 93 km/h. Dat is serieus hard op water.

11 meter
Later dit jaar zullen A
ston Martin en het Nederlandse Quintessence Yachts de AM37 onthullen, een powerboat die z'n naam dankt aan z'n lengte van 37 voet, omgerekend ruim 11 meter. Om de wereld en vooral potentiële kopers alvast een idee te geven van hoe de boot eruit gaat zien deelde Aston Martin alvast de eerste afbeeldingen.

Design
Het design doet met de strakke lijnen in ieder geval aan een Aston Martin denken en ook het interieur is als een Aston Martin afgewerkt met veel leder en voorzien van de nieuwste snufjes voor comfort en bedieningsgemak. De romp is gemaakt van met koolstofvezel versterkt composietmateriaal, om de AM37 zo licht mogelijk te maken.

Diesel of benzine
In Aston Martin-traditie komen er twee versies van de powerboat: de AM37 en de AM37 S. De eerste kan uitgerust worden met een 370 pk sterke diesel of een 430 pk sterke benzinemotor, beide afkomstig van Mercury. De topsnelheid ligt ongeacht het motortype op 45 knopen, omgerekend zo'n 80 km/h. De AM37S daarentegen kan nog wat sneller over het water scheren, namelijk 50 knopen (93 km/h). Dit dankzij een 520 pk sterke benzinemotor, ook van Mercury.

De productie van de AM37 vindt plaats in Engeland. Zo blijft ook deze Aston Martin grotendeels Brits.

Gerelateerde artikelen

Sodeknetter! Aston Martin propt V8 in Cygnet

Autonieuws
> Artikel lezen

Aston Martin: Vanquish-naam keert sneller terug dan je denkt

Autonieuws
> Artikel lezen

Aston Martin DBS Superleggera doet kiekeboe

Autonieuws
Aston Martin DBS Superleggera doet kiekeboe
> Artikel lezen

Licence to build: LEGO James Bond Aston Martin DB5

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Aston Martin verkiest het luchtruim

Autonieuws
> Artikel lezen

Maak kennis met de Aston Martin DBS Superleggera!

Autonieuws
Maak kennis met de Aston Martin DBS Superleggera!
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.