Lifestyle & design

Ford GT-designers leven zich uit op designbeurs

Redactie14 april 2015

Ford verraste onlangs vriend en vijand met de nieuwe GT. De derde generatie van de Amerikaanse supercar-icoon kreeg een futuristisch design aangemeten dat de ontwerpers nu hebben toegepast op een reeks heel andere (lifestyle)producten.

Ten opzichte van het legendarische origineel uit de jaren '60 en vrij recente tweede generatie gooit de nieuwe Ford GT het designtechnisch over een heel andere boeg. Waar de eerste twee GT's bedeeld zijn met een (retro)klassiek lijnenspel, daar oogt de nieuwe welhaast futuristisch. Middels uiterst strakke en scherpe lijnen plant Ford de nieuwe GT pal in de 21ste eeuw. En kennelijk hebben de verantwoordelijken hiervoor de smaak nog steeds te pakken, want op de Salone del Mobile, beter bekend als de Milan Design Week, presenteren zij namens Ford tal van gelikte maar soms ook grappige lifestyle-producten. Uiteraard losjes geïnspireerd op de nieuwe Ford GT.

Van alles en nog wat
De GT-designers maakten verschillende meubelen: van een drijvende lamp tot een WiFi-speaker. Maar ze leefden zich ook uit op minder traditionele producten. Zo is er een Ford GT-gitaar, een zeilboot en een voetbaltafel met - jawel - echt gras. Zonder speciale grasmaaier overigens. Vooralsnog is alles alleen te zien op de Italiaanse meubeldesignbeurs die gehouden wordt van 14 tot en met 19 april. Over productieplannen is niet gesproken.

Gerelateerde artikelen

Wat als Ford zou terugkeren naar het DTM

Autonieuws
> Artikel lezen

Ford GT '67 Heritage Edition is in een overwinningsroes

Autonieuws
> Artikel lezen

Ken Block doet rondje Le Mans in Ford GT

Autonieuws
Ken Block stuurt Ford GT over Le Mans
> Artikel lezen

Klacht tegen 'uitverkorene' die Ford GT te koop zet

Autonieuws
> Artikel lezen

Autodromo brengt ode aan Ford GT

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Afrojack & co nemen eerste 'Nederlandse' Ford GT in ontvangst

Autonieuws
> Artikel lezen