Lifestyle & design

Broon F8 is dé autodroom voor kinderen

Vroeger was alles beter, hoor je soms. Nou, toen wij in de luiers zaten had je niet een trapauto waarbij je geen beroep hoefde te doen op je prille spierkracht, die uit echte carrosseriepanelen en heuse auto-onderdelen was opgetrokken en de looks had van een ware supercar. Dit alles in tegenstelling tot de Broon F8. Wauw!

Naar het schijnt is (ook) een kinderhand tegenwoordig minder snel gevuld en speelgoedfabrikanten zijn zodoende genoodzaakt allerlei nieuwe manieren te bedenken om ons zoet te houden. Vaak wordt daarvoor dankbaar gebruik gemaakt van de laatste stand der techniek, met de hedendaagse creaties van LEGO misschien wel als bekendste voorbeeld. Maar ook de trapauto klinkt vandaag de dag maar wat oneerbiedig. Welnee? Nou, dan rekent de Broon F8 daar anders alsnog nu mee af.

Net echt!

De meeste kinderspeeltjes hebben een interieur van plastic en stickers in plaats van een instrumentarium. Maar daar doet Broon dus niet aan mee. De bestuurder van de F8 zit in een heuse kuipstoel van leder voorzien van een 4-puntsgordel en kijkt uit op een Android-tablet, compleet met infotainment en allerlei rijgegevens. Zelfs het inschakelen van de transmissie voltrekt zich na een druk op de knop. Transmissie? Ja. Want ook onder de kap is de Broon F8 indrukwekkend. Want wat te denken van een elektrische stuurbekrachtiging en een onafhankelijke ophanging met spiraalveren en gasdempers en 3 onderstel-modi. De aandrijving is tevens elektrisch, geschiedt op de achterwielen of optioneel alle vier de wielen en bevat zelfs 5 rijmodi.

Rij-assistentie
De Broon F8 gaat zo ver dat er ook enkele assistentiesystemen aan boord zijn om te helpen bij het sturen. En als je als papa of mama toch nog vreest voor het maken van brokken, is zelfs daar een oplossing voor. Met een afstandsbediening kunnen ouders namelijk altijd de controle overnemen. Hebben? De Broon F8 is er vanaf net geen duizend dollar.

Gerelateerde artikelen

BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Skoda Octavia (Combi) naar buiten

Spyshots
> Artikel lezen

BMW België geeft primeurtje weg bij online configurator 8-serie

Autonieuws
> Artikel lezen

Net als mama met een Fiat 500 de blits maken?

Lifestyle & design
BERG Buzzy Fiat 500
> Artikel lezen

Kinderdroom: Ford Mustang skelter

Lifestyle & design
Kinderwens: Ford Mustang skelter
> Artikel lezen

Roadtripp'n doe je het beste met deze auto's als metgezel

Autonieuws
Roadtripp'n doe je het beste met deze auto's als metgezel
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.