Lamborghini Tauri 88: ultieme luxe in je broekzak

Lamborghini Tauri 88

Het (lucratieve) concept van peperdure telefoons rond een automerk is niet nieuw. Porsche Design zette zijn naam al eens op een BlackBerry en wie is er niet bekend met de bizar geprijsde smartphones van Vertu. Ook Lamborghini ziet er wel handel in, met deze Tauri 88.

Bijster origineel afgewerkt is de Lamborghini Tauri 88, maar in hoeverre dat mogelijk is bij een smartphone is natuurlijk maar de vraag. Hoe dan ook, zoals diverse andere exorbitant geprijsde smartphones is ook de Tauri 88 rijkelijk opgetrokken uit staal en bekleed met leder. Het beetje maatwerk dat wordt aangeboden bestaat uit het kunnen kiezen uit verschillende kleurcombinaties. Het palet bevat zwart, goud of staalkleurig. Het leder komt in zwart, blauw, bruin, oranje en rood.

“Het prijskaartje toont bijna € 4.900,-. Maar, dan is het wel een gelimiteerde oplage.”


Hardware
De op Android draaiende Tauri 88 heeft een haarscherp beeldscherm van vijf inch met een resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels. Er is ruimte voor 64 GB aan opslag voor bijvoorbeeld foto’s van de Diablo, Huracán en Aventador die gemaakt zijn met de 20 megapixel camera. Wil je er graag zelf ook bij op staan, maak dan een foto met de 8 megapixelcamera aan de voorzijde. Ter bescherming ligt over het scherm een laagje Gorilla Glass 3, dit beschermt tegen krassen. Liever geen vingers op het scherm? Hiervoor zorgt de oleofobische coating.


Geboortejaar
Nog steeds interesse? Wees er dan snel bij, want van de Tauri 88 worden slechts 1.947 exemplaren vervaardigd. De gelimiteerde oplage verwijst naar het geboortejaar van Tonino Lamborghini, de ontwerper van deze mobiele telefoon en zoon van Ferrucio Lamborghini, de oprichter van de sportautofabrikant. O, tot slot nog eventjes het prijskaartje. Die bedraagt bijna € 4.900,-.