Lifestyle & design

MINI Citysurfer laat je weer kind voelen

Gerben Witten21 november 2014

Pindakaas, wie is er niet groot mee geworden? Idem dito met de step. MINI wil ons opnieuw kind laten voelen met de Citycruiser, bedoeld voor volwassenen want deze moderne step kan een snelheid van 25 km/h bereiken. Dankzij traploze, elektrische aandrijving.

Hype-kandidaat

Hype-kandidaat

Hoewel de Citysurfer zich in feite nog in de conceptfase bevindt, kan MINI's timing wel eens perfect zijn. Na de Segway is de wereld wel weer toe aan een nieuw hebbeding-hype.

1
Rap speelgoed

Rap speelgoed

Om 25 km/h te fietsen moet je al flink doortrappen. Laat staan hoe dit voelt op een step. De Citysurfer haalt echter moeiteloos deze (top)snelheid. Zelfs de elektrische actieradius is alleraardigst met 15 tot 25 kilometer. Veelal toereikend voor het laatste stukje naar kantoor.

2
Opladen

Opladen

De batterij van de MINI Citysurfer op- of bijladen kan op meerdere manieren. Via de 12 Volt-aansluiting van de auto, aan de hand van het regelurie stroomnetwerk of door regelmatig te remmen. Zoals het een EV betaamd beschikt ook deze step over terugwinnen van remenergie.

3
Herkenbaar MINI

Herkenbaar MINI

Ook al is de Citysurfer een step die van nature weinig om het lijf heeft, toch is het MINI gelukt enkele typische productkenmerken van zichzelf mee te geven. Het design van de wielen bijvoorbeeld en de verlichting vóór is een verwijzing naar de koplamp van een MINI One en Cooper.

4
Compact

Compact

Met een gewicht van 18 kilogram loop je niet zomaar met deze step onder de arm weg. De grote schuldige hiervoor is de lithium-ion batterij die de elektromotor voedt. Compact kan de Citysurfer wel zijn en zie er het voordeel van in: de benodigde spierkracht is slechts van korte duur.

5

Gerelateerde artikelen

Speciale MINI voor Prins Harry en Meghan Markle

Autonieuws
Speciale MINI voor Prins Harry en Meghan Markle
> Artikel lezen

MINI Hatchbacks en Cabrio bijgepunt en zuiniger

Autonieuws
> Artikel lezen

MINI Yours Customised gaat nog een stapje verder

Autonieuws
> Artikel lezen

MINI zet groot (geschut) in tijdens Dakar 2018

Autonieuws
> Artikel lezen

Mini Electric Classic kan verleden niet met rust laten

Autonieuws
> Artikel lezen