Lifestyle & design

Peugeot’s 115’ Power Catamaran heeft zeeën van ruimte

Iets meer dan 2 jaar geleden kwam Peugeot met het idee om een speciale design-afdeling op te richten. Ze gaven het de naam Peugeot Design Lab en de opdracht om niet alleen auto’s te ontwerpen, maar ook (lifestyle)producten in alle vormen en maten. Hun laatste creatie is een catamaran met motor en een lengte van liefst 35 meter.

Peugeot’s 115’ Power Catamaran is een hele mond vol, maar het is simpel uit te leggen. Het getal staat voor de lengte van de luxejacht in feet, wat omgerekend iets meer dan 35 meter is. Het woord daarna (Power) is een stuk opmerkelijker. Dat verwijst namelijk naar de gemotoriseerde aandrijving van de Peugeot 115' Catamaran, terwijl camarans normaliter aangeduwd worden door de wind, via zeilen. Welke motor Peugeot's catamaran gebruikt wordt dan weer niet vermeldt. Waar de Fransen liever over spreken is dat de 115' is ontworpen voor ontdekkingstochten en grote reizen over zee. De boot is daarvoor uitgerust met grote glazen ramen voor een panoramisch blikveld. En er is een innovatieve koepel op het bovendek geplaatst en nog meer glaswerk op het benedendek.

Schip in schip
Achteraan zijn er twee kleine plateau’s vanaf waar je gemakkelijk de zee in kan duiken. Tussen deze twee platforms is er een ruimte gereserveerd voor een relatief kleine boot van 6,5 meter. Dit omdat een catamaran van 35 meter niet overal valt aan te meren. Zo is het alsnog mogelijk om de nabije haven te verkennen of snel de dagelijkse boodschappen in te slaan. Interesse? We verwijzen je dan graag door naar JFA Yachts. De Peugeot 115' Power Catamaran is namelijk specifiek ontwikkeld voor dit bedrijf en wikkelt de bestellingen af.

Gerelateerde artikelen

Peugeot's nieuwste EV lust stof en modder als ontbijt

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Traagste Peugeot 205 GTi ooit is ook de coolste

Autonieuws
> Artikel lezen

Peugeot Rifter neemt stokje over van Partner

Autonieuws
> Artikel lezen

Panamera Collection van Porsche Design

Lifestyle & design
Panamera Collection van Porsche Design
> Artikel lezen

Peugeot ONYX sofa uit eeuwenoude lava

Lifestyle & design
Niet op zitten a.u.b.
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.