Lifestyle & design

Neiman Marcus’ mini-racebaan zo duur als een huis

De Kerstdagen naderen weer en dat is het moment dat het Amerikaanse luxe-warenhuis Neiman Marcus haar beroemde kerstcatalogus openslaat. Ook de editie van dit jaar staat boordevol peperdure cadeaus voor onder de dennenboom, waaronder een mini-racebaan ter waarde van 300.000 dollar!

Driehonderdduizend dollar, dat is omgerekend ruim € 237.000,-, de gemiddelde prijs van een Nederlandse woning. Voor dat exorbitante bedrag krijg je natuurlijk wel iets exclusiefs. Het oog voor detail bij de peperdure racebaan is zo verbluffend dat zelfs affiches zijn nagemaakt. De vervaardigingstijd van dit speelgoed bedraagt dan ook ruim zes maanden. De koper kan bovendien kiezen uit de meest legendarische circuits, waarbij telkens de schaal 1:12 gehanteerd is. Een hele selectie racewagens, bijhorende pitcrew en toeschouwers ontvang je erbij. Zelfs zes ingebouwde camera’s, zodat de competitie onderling ook door anderen te volgen is, zijn inbegrepen.

Of liever een echte Maserati?
Luxe-warenhuis Neiman Marcus brengt elk jaar een kerstcatalogus uit. Hierin staan de meest exclusieve hebbedingetjes. Sinds 1994 zit daar ook altijd een echte auto tussen. Twintig jaar geleden begon het spektakel met een Chevrolet Impala SS, waarna de jaren erop onder andere een Audi TT, BMW X5 en Aston Martin Vanquish volgden. De aangeboden, telkens in beperkte oplage verkrijgbare 'Neiman Marcus'-auto’s zijn vrijwel allemaal van exclusieve merken zoals Lexus, McLaren en Ferrari.
De afgelopen tien jaar ging de BMW M6 het snelste over de toonbank met een luttele 92 seconden. In 2009 duurde het wat langer. Het warenhuis had toen net iets meer dan vier uur over om de 50 exemplaren van de Jaguar XJ L te verkopen, terwijl de Lexus GS 450h het koopje van de afgelopen tien jaar was met een vraagprijs van 65.000 dollar. Het diepst moest in de buidel worden getast voor de Ferrari FF uit 2011. Die kostte 395.000 dollar. De auto die in editie 2014 wordt aangeboden is een Maserati Ghibli S Q4, die in een oplage van 100 exemplaren verkrijgbaar zal zijn en waarvoor 95.000 dollar wordt gevraagd. 

Gerelateerde artikelen

Een Aston Martin Vanquish Volante, voor mij?!

Autonieuws
Een Aston Martin Vanquish Volante, voor mij?!
> Artikel lezen

Weg belastingvoordeel na 200.000ste Tesla

Autonieuws
> Artikel lezen

BN’ers die zo lekker gewoon zijn gebleven met hun auto

Autonieuws
BN’ers die zo lekker gewoon zijn gebleven met hun auto
> Artikel lezen

Exclusieve XJ onder Amerikaanse kerstboom

Autonieuws
Exclusieve XJ onder Amerikaanse kerstboom
> Artikel lezen

Aanschouw de Singer Porsche 911 DLS en kwijl

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.