Seat en TW Steel zetten de klok gelijk

Seat en TW Steel zetten de klok gelijk

Auto- en horlogefabrikanten slaan vaker handen ineen om speciale uitvoeringen uit te brengen. Seat en TW Steel hebben deze link ook gelegd en hieruit is de TW Steel ‘Special Edition Seat Cupra’ voortgekomen.

Zoals de naam doet vermoeden, is voor het design van het horloge inspiratie opgedaan bij de Seat Leon Cupra 280. Inderdaad, het model dat in maart met een tijd van 7 minuten en 58,4 seconden een ronderecord neerzette op de Nürburgring door als eerste voorwielaangedreven auto onder de acht minuten te rijden.


“Heel andere prijzen dan bijvoorbeeld de Bentley by Bretling-collectie.”

Verwijzingen

De Special Edition is afgeleid van de Pilot-collectie van TW Steel. Om de twee objecten te laten versmelten vindt je in het horloge tal van Seat-elementen. De honingraatgrille van de Leon Cupra bijvoorbeeld, die komt terug in de wijzerplaat. Verder zien we in de leren band van het horloge dezelfde stiksels als bij het stuurwiel van de Spaanse hothatch. De cijfers en wijzers van het uurwerk lichten op in het donker wat verwijst naar de LED-verlichting van de Cupra 280. Het uurwerk is omhuld door een 48 mm kast van roestvrijstaal en de wijzers liggen onder verhard mineraalglas.


Zacht prijsje

Voor diegene die het horloge graag wil aanschaffen is er goed nieuws. Hij is niet exclusief verkrijgbaar voor eigenaren van de Seat Leon Cupra 280, maar voor iedereen die er bij een Seat-dealer € 329,- voor neerlegt. Je krijgt hem dan bovendien in een speciale doos. Heel andere prijzen dan bijvoorbeeld de Bentley by Bretling-collectie, al mogen we TW Steel en Breitling natuurlijk ook niet met elkaar vergelijken.