Lifestyle & design

Jaguar Lightweight E-type heeft een match met Bremont

Degene die een van de slechts 18 Jaguar Lightweight E-type’s weet te bemachtigen is een gelukkig man. Degene die een van de laatste zes te bouwen exemplaren aan de haak weet te slaan, mag zich nog ietsje verrukter voelen, want hen wordt als eerste een van de zes exclusieve en matchende horloges van Bremont aangeboden.

Ondanks dat de laatste zes Jaguar Lightweight E-type’s naar verluidt over de miljoen Britse ponden de stuk gaan kosten, heeft het er alle schijn van dat de koper dit bijpassende horloge van Bremont er niet ‘gratis’ bij ontvangt. Niet dat daar moeilijk over wordt gedaan gezien de initiële investering die nodig is, en laten we wel wezen: welke koper van een Jaguar Lightweight E-type schudt nu nee tegen een super-exclusief polsklokje dat geheel in de geest van de zojuist aangekochte Britisch beauty is ontworpen. Sterker, het horloge met de toepasselijk naam Bremont Lightweight E-type is deels opgetrokken uit fabricageresten van de gelijknamige Jaguar.

Ogenschijnlijk inwisselbaar
Zo is de horlogekast deels opgetrokken uit achtergebleven aluminium en voor de polsband is gebruikgemaakt van hetzelfde Connolly-leder dat ook in de Jaguar Lightweights is gebruikt. Een verhaal die iedere horlogefan maar wat graag willen verkondigen, en het wordt nog mooier. De zwarte wijzerplaat binnenin de 43 millimeter grote, overwegend uit witgoud bestaande behuizing komt qua design nagenoeg exact overeen met de toerenteller in de Lightweight E-type en de wijzers zijn geïnspireerd door de naald van de snelheidsmeter. Het is dat de Bremont een kleinere diameter heeft, anders zou deze visueel gezien inwisselbaar met de klokkenwinkel van de Jaguar zijn.

Matching numbers
Elke ‘Jaguar by Bremont’ draagt daarnaast onderaan op de wijzerplaat het chassisnummer van de corresponderende E-type en ook het betreffende motornummer staat vermeld. Aan de achterzijde volgt nog een waar kunstwerkje. Daar tref je namelijk een opgewerkt uurwerk aan met een rotor die als twee druppels lijkt op het klassieke, houten stuurwiel in de auto. Ook het profiel van de Dunlop-banden is terug te vinden in het horloge, namelijk in de kroon. Het zal dus niet uitmaken wat de Bremont Lightweight E-type moet kosten; ga er gerust maar vanuit dat ze bij voorbaat uitverkocht zijn.

Gerelateerde artikelen

Jaguar F-Pace SVR geeft pas op bij 283 km/h

Autonieuws
> Artikel lezen

Jaguar Lightweight E-type maakt zeldzame serie alsnog compleet

Autonieuws
Jaguar E-Type Lightweights
> Artikel lezen

Graag op Nürburgring-les, maar bloedhekel aan BMW. Bestel een Jag-ringtaxi.

Autonieuws
> Artikel lezen

Belg vergat zomaar eventjes de zeldzame Jaguar XK140 Michelotti

Autonieuws
> Artikel lezen

Superexclusieve Jaguar XE SV gemist? Arden biedt soelaas

Tuning & styling
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.