Lifestyle & design

Vesaro I Evolve Extreme SE: de ultieme race-ervaring zonder de risico’s

Gerben Witten14 augustus 2014

‘Next-gen’, duidend op de nieuwste generatie consoles van Sony en Microsoft, respectievelijk de Playstation 4 en Xbox One, is zowat de natte droom voor iedere gamefan. Deze gamemachines zijn krachtig, veelzijdig en kunnen weergaloze graphics produceren. Maar vlak de ‘ouderwetse’ PC nog altijd niet uit als het middel voor de ultieme (race)game-ervaring. Het bewijs? Deze Vesaro I Evolve Extreme Special Edition.

Zoals het hoort

Zoals het hoort

Forza 2, GT6, The Crew, Driveclub, Project CARS. Oké, de PS4 en Xbox One hebben aan nieuwste racegames de beste papieren. Echter, virtueel racen met zo’n controller is van likmevestje. Een stuur en pedalen zijn nodig voor de ultieme racegame-ervaring en die ontberen de ‘next-gen’ consoles.

165 inch

165 inch

De I Evolve Extreme SE is Vesaro’s neusje van de zalm. Zo beschikt deze ‘playseat’ over drie gebogen HD OLED tv’s met een gezamelijke beelddiagonaal van 165 inch om het realistische gevoel van snelheid zo dicht mogelijk te benaderen.

Force Feedback

Force Feedback

Laterale krachten zijn erg bepalend om je snelheid te laten ervaren. Daarom dat de Vesaro Evolve Extreme SE een geavanceerde force feedback systeem heeft ingebouwd die je elke bocht, hobbel en botsing laat voelen.

Niet van het benauwde

Niet van het benauwde

Vesaro is dol op lange typeaanduidingen. Zo zit je ingeklemd in de Cobra Evolution Pro Vesaro Signature Bucket Racing Seat. Interessanter om te weten is dat deze kuipstoel amper afwijkt van een zitje in the real deal.

High-end

High-end

Wat vandaag is, is morgen al weer oud. Daar ontkomt je ook met deze race-sim niet aan. Aangestuurd door een krachtige PC en twee Radeon HD7990 6GB grafische kaarten kun je met de Evolve Extreme SE echter wel even door. De handbak met 8 versnellingen is z'n tijd zelfs ver vooruit.

Of toch het echte werk?

Of toch het echte werk?

Een lange garantietermijn van 10 jaar is inbegrepen, al staat daar een vraagprijs van enkele tienduizenden euro's tegenover. Hmmm, daar kun je ook een jaartje of twee achter het stuur van een echte raceauto kruipen, op een echt circuit. Echter dan weer niet in een McLaren 650S GT3 of Corvette C7.R.

Gerelateerde artikelen

Patenten tonen alvast BMW 8-serie Cabrio en Gran Coupé

Autonieuws
> Artikel lezen

Volvo rijdt nieuwe S60 in de spotlights

Autonieuws
> Artikel lezen

Rimac ontvangt zegen en geld van Porsche

Autonieuws
> Artikel lezen

Playseat F1 game seat: de betere racegame-accessoire

Lifestyle & design
Playseat F1 game seat: de betere racegame-accessoire
> Artikel lezen

Audi en Hyundai storten zich samen op brandstofcel

Autonieuws
> Artikel lezen