Lifestyle & design

Kunst(meubel)stukken: Maserati by Zanotta Capsule Collection

Gerben Witten10 april 2014

Wie zou niet op z’n minst enkele producten uit de Maserati by Zanotta Capsule Collection in z’n woon- of hobbykamer willen hebben staan. Wij anders wel. Meubelstukken die als kunstwerken zo mooi staan te wezen dat het eigenlijk zonde is om ze te gebruiken, daar is altijd plek voor.

Plus drie

Plus drie

De voetsteun van de Grandtour Lounge Chair, de Corina stoel en de Maestrale tafel zijn de drie nieuwe meubelstukken die zijn voortgekomen uit de samenwerking tussen Maserati en Zanotta.

Militaire precisie

Militaire precisie

Het Maestrale bureau heeft duidelijke, rechthoekige afmetingen die met militaire precisie is vervaardigd van een dik, vlak Canaletto walnoten bureaublad dat rust op een stalen buizenframe.

Schatkamertjes

Schatkamertjes

In een uitsparing in het blad is een 'geheime' lade gefreesd, vervaardigd van walnoten gefineerd multiplex of van exclusief leer. De poten zijn van verchroomd staal van glanzend zwart afgewerkt nikkel.

Iconische inspiratiebronnen

Iconische inspiratiebronnen

Elk meubelstuk bevat de signatuur van Ludovica+Roberto Palomba, de ontwerpers die de nieuwe serie van exclusieve meubelstukken hebben ontwikkeld, geïnspireerd op de stijlvormen van de meest iconische auto’s van Maserati.

Hét begin van iets moois

Hét begin van iets moois

De Maserati Lounge Chair by Zanotta, vorig jaar ook gepresenteerd tijdens de Salone Internazionale del Mobile in Milaan en daar waar het allemaal mee begonnen is. Binnenkort verkrijgbaar in een gelimiteerde oplage van slechts 100 exemplaren.

Poëtische vormtaal

Poëtische vormtaal

Het voetenbankje van de nu wereldberoemde Lounge Chair is 'geïnspireerd op de semantische wereld van de in Italië geboren Amerikaanse kunstenaar Harry Bertoia, bij wie uitmuntende vaardigheden vergezeld gaan met een grote passie voor experimenten'.

Nep omdat het kan

Nep omdat het kan

Op het verchroomde onderstel, dat ook met een glanzend zwarte afwerking kan worden uitgevoerd, rust de structuur van stevig polyurethaan, bekleed met polyurethaan/Dacron Du Pont. Kunstleder? Hmmm...

Drie maal chic

Drie maal chic

De gewatteerde, verwijderbare bekleding is beschikbaar in drie verschillende kleurstellingen: donkergrijs leer met een lichtgrijze rand, lichtgrijs leer met een bruine rand en bruin leer met een lichtgrijze rand. Allemaal even chique dus.

Gerelateerde artikelen

Oor- en oogstrelend: Bowers & Wilkins P5 Maserati Edition

Lifestyle & design
Compact
> Artikel lezen

Maserati belooft GT Concept naar Genève mee te nemen

Autonieuws
Maserati belooft GT Concept naar Genève mee te nemen
> Artikel lezen

Honderd jaar passie verenigd in Maserati Alfieri

Autonieuws
Maserati Alfieri
> Artikel lezen

Ferrari-V8 voor Maserati Levante Trofeo

Autonieuws
> Artikel lezen