Lifestyle & design

Eerste steen Ferrari Land in Spanje gelegd

Een pretpark in Ferrari-sferen zal menig autoliefhebber het hart sneller doen kloppen. Maar het is niet voor iedereen weggelegd een ticket naar Abu Dhabi te boeken. Maar er is goed nieuws! Er komt een Ferrari-pretpark vlakbij Barcelona, en de bouw daarvan is reeds begonnen.

In Spanje legden Formule 1-teambaas Maurizio Arrivabene en Ferrari's F1-coureur Sebastian Vettel de symbolische eerste steen. Daarna nam PortAventura, een gigantisch resort en themapark nabij Barcelona, de rest van de bouw van het zogenaamde Ferrari Land over.

Begin 2017 open
Als Ferrari Land tegen het einde van 2016 klaar is en begin 2017 open wordt gesteld voor het publiek zal het, samen met PortAventura, in één klap het één na grootste amusementspark van Europa zijn. De kosten van de extra 75.000 vierkante meter aan entertainment voor jong en oud? Liefst 100 miljoen euro. Maar dan heb je ook wat als we Ferrari moeten geloven.
Want wat te denken van de hoogste en snelste rollercoaster van Europa en de unieke ervaring om binnen vijf seconden van nul naar 180 km/h afgeschoten te worden in een achtbaan. Daarnaast zijn er – hoe kan het anders – tal van racesimulatoren te vinden om je als een echte F1-coureur te wanen. Bijkomen van alle actie kan nadien in het 5-sterrenhotel met 250 kamers. Als je dan nog niet over Ferrari's droomt 's nachts…

Gerelateerde artikelen

‘Dagje Ferrari World 500 euro p.p.’

Autonieuws
‘Dagje Ferrari World 500 euro p.p.’
> Artikel lezen

Ssst, er zoeft een fluisterstille Ferrari over Fiorano

Autonieuws
Ssst, er zoeft een fluisterstille Ferrari over Fiorano
> Artikel lezen

Enzo Ferrari Museum (wederom) voor geopend

Autonieuws
Ferrari museum
> Artikel lezen

Mercedes-Benz Museum: bedevaartstocht voor autoliefhebbers

Reportages
Mercedes-Benz Museum
> Artikel lezen

Officieel: Ferrari 488 Pista toch niet sneller dan LaFerrari

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.