Lifestyle & design

Mad Max: Lotus C-01

Het is dat de Lotus C-01 niet de momenteel gaande Motorbeurs in Utrecht aandoet, anders waren we er nu nog naartoe gesjeesd. Want wat een duivelse beauty is de allereerst motorfiets van Lotus Motorcycles geworden, zeg!

We schrijven medio 2013. Blij verrast worden we door het bericht dat Lotus ook aan de motorfietsen gaat en meteen beloftes maakt die niet van de lucht zijn. Een monster zal het worden. En een monster is het geworden. Zo’n 200 pk aan de krukas, aangezwengeld door een machtige liefst 1.195 cc grote V-twin tussen de benen. Het is de natte droom van iedere Mad Max met een grote passie voor motorfietsen. En dat namens een automerk! Je leest het goed: namens. Want zelf heeft Lotus deze door veelvuldig gebruik van titanium en carbon overigens bijzonder lichte duvel natuurlijk niet bedacht. Dat deden de specialisten van Kodewa, het bedrijf dat tevens zit achter de Le Mans-bolides van het Britse sportmerk. Maar net als bij die wedstrijdracers staat er toch maar mooi het logo van Lotus op. En hoe.

“De C-01 is de natte droom van iedere Mad Max met een passie voor motorfietsen.”

Collector item
Lotus Motorcycles doet wat vaag met keiharde specificaties, maar de C-01 zou ongeveer evenveel wegen als het vermogen dat hij opwekt. Dat betekent dat er grosso modo wordt gemikt op een pk-gewichtsverhouding van 1 op 1 (kg). Wanneer deze verhouding aan de orde is, dan doen acceleratiecijfers er eigenlijk ook niet toe. De C-01 gaat als de wind. Extra krachtige remmen moeten ervoor zorgen dat mens en machine ook weer stopt. Maar of iemand dat ook effectief gaat uitproberen is nog maar de vraag. Er worden niet meer dan 100 exemplaren van de Lotus C-01 gemaakt, dus je kan erop rekenen dat verzamelaars zich op het begeerlijke design van Daniel Simon storten. De man die eerder aan de slag was bij Bugatti, maar ook een vinger in de pap had bij de blockbuster Tron: Legacy. We hadden het kunnen weten…

Gerelateerde artikelen

Eerbetoon: Lotus Exige Cup 430 Type 25

Autonieuws
> Artikel lezen

SUV van 'Chinese' Lotus slechts kwestie van tijd?

Autonieuws
> Artikel lezen

Lotus Exige verder uitgemolken als Cup 430

Autonieuws
> Artikel lezen

Lotus Exige Sport 410 kan er eigenlijk niet meer bij

Autonieuws
> Artikel lezen

Lotus Evora GT430: niet de snelste, wel de lekkerste

Autonieuws
Slechts 60 keer Lotus Evora GT430
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.