Lifestyle & design

Monaco op z’n welvarendst

Je eigen stukje Monaco, waar je ook gaat via de wereldzeeën. Het kan. Echter alleen voor de superrijken. Die onlangs gewonnen megajackpot is hooguit toereikend voor de optie om op dit superschip een kartbaan – een replica van het legendarische F1-circuit – aan te kunnen laten leggen.

Het moet wel crisis zijn, want in 2011 poogde Yacht Island Design, de drijvende kracht achter dit exorbitante superjacht met de naam “The Streets of Monaco, ook al haar fantasieschip tot wasdom te laten komen. Zelfs de vermogende Monegasken, import of niet, haalden er hun neus voor op terwijl het in dat dwergstaatje het toch erg belangrijk wordt bevonden dat je aantoont dat je een langere hebt dan de ander.
Als koper van de “The Streets of Monaco” trok je dan al gauw aan het langste eind, want het schip meet een welvarende 155 meter in lengte. Het prijskaartje zat kennelijk nogal in de weg. Die is namelijk beraamd op een slordige 295 miljoen euro, en daarvan kun je een heleboel BV’s overeind houden mochten deze vanwege teruglopende zaken in het slop zijn geraakt.

Monaco Dam
Momenteel heeft zich nog altijd niemand gemeld die zich geen raad weet met een klein half miljard, maar dat weerhoudt Yacht Island Design er niet van om het bijltje erbij neer te gooien. Na het hier en daar aanpassen van het design zet het bedrijf “The Streets of Monaco” opnieuw in de etalage. Wat gebleven is, is een dek waarop in het klein enkele stedelijke hoogtepunten van Monaco kunnen worden gebouwd, zoals het Prince's Palace, Hotel de Paris, Loews Hotel en de befaamde club La Rascasse. Even stoom afblazen kan op het go-kart circuit dat een replica is van het legendarische F1-circuit, maar ook een rits aan jetski’s staan klaar om je lekker uit te leven rondom je eigen stukje Monaco. Zelfs een kleine duikboot behoort tot de mogelijkheden. En terwijl aan het hectische zakenleven valt te ontsnappen met een kijkje onder water, draagt een team van maximale 70 personeelsleden zorg voor het spik en span blijven van jouw varende mega-oprit. De enige overgebleven puntje van zorg is het voorkomen van zeebenen.

Gerelateerde artikelen

Citroën stelt C5 Aircross voor Europa voor

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuw generatie Seat Leon mag buitenspelen

Spyshots
> Artikel lezen

Je hoeft geen Ferrari te rijden om te profiteren van de nieuwe Shell V-Power

Autonieuws
Shell V-Power / Ferrari
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.