Lifestyle & design

Bugatti houdt de broek omhoog

Nooit (meer) de broekriem aan hoeven trekken, wat zal dat een heerlijk gevoel zijn. Wie weet overkomt het jou wel, mits je een Oudejaarslot hebt gekocht natuurlijk. Wie de jackpot grijpt kan de rest van z’n leven de broek omhoog houden, zowel letterlijk als figuurlijk, met deze Bugatti-gesp van Roland Iten.

Roland Iten heeft een boetiek in Genève en is gespenmaker speciaal voor de vermogende en op luxe beluste man. Wat merken als Cartier, Hublot en IWC met horloges kunnen, kan Roland Iten met gespen: mechanische precisie op het allerhoogste niveau ontwerpen en dat het liefst tegen een pittig prijskaartje. De exclusiviteit moet natuurlijk wel gegarandeerd worden en blijven. Een beetje riem vraagt bovendien natuurlijk om een degelijke gesp, en als je autoliefhebber bent met diepe zakken dan is het werk van Roland Iten ideaal.

Roze goud
Met materialen en apparatuur die doorgaans gebruikt wordt voor het maken van Zwitserse uurwerken, heeft Roland Iten een broekgesp bij elkaar gevijld die de onder de naam “Roland Iten R22 Mk.I-22mm Bugatti Edition" verkocht mag worden. Het stijlvolle mechaniek kost zo maar eventjes meer dan zestig mille. Gelukkig betaal je niet alleen voor de naam, maar ook de materialen. De gesp heeft namelijk in totaal precies 100 onderdelen en deze zijn met de hand vervaardigd uit roestvrij staal, wit of roze goud en titanium en is afgewerkt met gerookte saffieren. Het perfectionisme van Iten gaat zelfs zover dat de Bugatti-gesp tot op 22 millimeter nauwkeurig verstelbaar is. Er worden hooguit 44 exemplaren gemaakt, waarvan er niet meer dan 11 hetzelfde zijn. De serie met wit goud is - na 9 maanden handwerk - reeds gefabriceerd, terwijl de series met onder meer geel en roze goud nog op de planning staan.

Gerelateerde artikelen

PF Bugatti Type 390: een motorblok voor om de pols

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Terugroepen van een Bugatti doe je zo

Autonieuws
> Artikel lezen

Vooruitblikken op Bugatti Chiron Grand Sport

Autonieuws
> Artikel lezen

3D geprinte titanium remklauwen voor Bugatti Chiron

Autonieuws
> Artikel lezen

Geldwolf wil nu al weer van z'n Bugatti Chiron af

Autonieuws
Iemand hoopt 1 miljoen winst te maken op 2de hands Buggati Chiron af
> Artikel lezen

Bugatti Chiron Sport geeft iedereen het nakijken

Autonieuws
Chiron Sport
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.