Lifestyle & design

LFA-fabriek maakt nu kostbare Lexus-racefietsen

Na de laatst geproduceerde LFA kwam de daarvoor speciaal ingerichte fabriek stil te liggen en een opvolger van die duurste Lexus ooit laat mogelijk wel voor altijd op zich wachten. Maar om de geavanceerde productiefaciliteit nu te laten voor wat het is, is ook zo wat. En daarom worden er voortaan racefietsen gemaakt. Met een pittig prijskaartje uiteraard.

Of Lexus wel winst weet te maken met de wielrenfietsen die nu van de band rollen in de fabriek waar tot voor kort nog LFA’s van de band rolden weten we niet, maar de gepresenteerde F Sport Road Bike behoort zeker tot de duurste fietsen te koop zoals de LFA een van de duurste sportauto’s was. Je hebt er eentje voor € 7.700,-. Veel geld, maar dan trap je je wel in het zweet op een tweewieler met een schakelsysteem dat is geïnspireerd op F1-techniek en een elektronisch gestuurde derailleur voor soepeler schakelovergangen – ja, echt waar!

Made in…
In totaal is er de beschikking over 22 versnellingen. En net als de chassis van de LFA is het frame van de F Sport Road Bike geheel opgetrokken uit carbon, dat ironisch genoeg niet bij Lexus wordt gemaakt maar in Taiwan. Ach, de fiets die je krijgt bij aankoop van een CT 200h komt uit België.

Gerelateerde artikelen

Lexus UX stuk zachter voor de ogen als productiemodel

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste foto Lexus ES, opvolger van de GS

Autonieuws
> Artikel lezen

Lexus LF-1 Limitless: onbegrensde luxe

Autonieuws
LF-1
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.