Lifestyle & design

Toyota Camatte57s is speelgoed voor de kleinsten?

De tijd dat een primitieve zeepkist volstond ligt ver achter ons. Tegenwoordig doen kinderen het ogenschijnlijk niet voor minder dan een speelgoedauto met aan boord een echte krachtbron. Het zijn wat dat betreft net kleine volwassenen. En laat Toyota nu net een dergelijke speelgoedauto op de Tokyo Toy Show hebben gepresenteerd, de Camatte57s.

Een trapauto of autoped is toch wel een beetje uit de tijd. Wie tegenwoordig mee wil in de moderne opvoeding van kinderen zal aan de meer geavanceerde speelgoedauto’s voor de kleinsten moeten gaan. Het liefst eentje met een pruttelende benzinemotor, maar een elektrische volstaat ook. Toyota springt daar handig op in met deze Camatte57s, die eigenlijk speciaal ontworpen is voor kinderen maar vaders ook veel (bouw)plezier aan kunnen beleven. Het autootje is opgebouwd uit een metalen buizenframe en kan voorzien worden van drie stoelen en uiteraard vier wielen en kan geheel naar wens aangekleed worden met 57 panelen. Naar gelang kan er een klassieke look-a-like met opstaande koplampen of een moderne sportwagen met dito striping ontstaan.

Kenteken?
De Camatte57s is vooralsnog een experimentele conceptstudie, maar kijk niet raar op als die bij vlagen knotsgekke Japanners het autootje binnenkort gewoon via de speelgoedretailer te koop voor iedereen aanbiedt. Of de dakloze Camatte57s met een volwassen formaat van 3 bij 1,4 bij 1 meter en het feit dat hij elektrisch is aangedreven ook zonder rechtsgeldig kenteken de openbare weg op mag is ons onduidelijk, de lol zit ´em grotendeels al in de bouw. En ben je het originele design beu? Er zijn panelen die voor een facelift zorgen. In slechts 2 uur rijd je een compleet andere Camatte57s volgens Toyota.

Jong geleerd is oud gedaan
Op privéterrein zou de Toyota Camatte57s sowieso gereden mogen worden door personen zonder rijbewijs. En wat dat betreft is de Camatte57s nog educatief ook. Ouders kunnen hun kinderen immers al vroeg leren hoe een aangedreven voertuig te beheersen. Gezien de twee extra stoelen achterin bedoeld voor meekijkende ouders heeft Toyota hier zelfs al rekening mee gehouden. Eerst even voordoen voor het kroost is eventueel mogelijk. De pedalen zijn namelijk dusdanig in te stellen dat ook grotere mensen kunnen rijden met de Camatte57s.

Gerelateerde artikelen

Toyota Supra ook op Goodwood nog altijd in een velletje

Autonieuws
Toyota Supra ook op Goodwood nog altijd in een velletje
> Artikel lezen

'Lekkerste Toyota Supra telt 4 cilinders'

Autonieuws
> Artikel lezen

Veramerikaanste Toyota Camry lost Avensis af

Autonieuws
> Artikel lezen

Prijskaartjes voor vernieuwde Toyota Aygo

Autonieuws
> Artikel lezen

Toyota verrast en verbaast met nieuwe RAV4

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste blik op nieuwe Toyota Auris Touring Sports

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.