Lifestyle & design

Hublot MP-05 LaFerrari is technisch tijdwondertje

Je hebt horloges en horloges, en het mag duidelijk zijn dat de Hublot MP-50 LaFerrari in die laatste categorie valt. Als eerbetoon aan de recent geïntroduceerde gelijknamige supersportwagen is de Hublot MP-50 eveneens een waar technisch meesterwerk.

Hublot, een van de betere horlogemakers, en Ferrari doen het al weer enige tijd met elkaar en dat ze het nog steeds uitstekend met elkaar kunnen vinden bewijst de Hublot MP-50 LaFerrari. Dit super-horloge staat voor eenzelfde passie voor vakmanschap en technisch vernuft als dat we dat van de Italiaanse sportwagenbouwer kennen, aldus Hublot. En dat is de MP-50 LaFerrari meteen aan te zien doordat het uurwerk van het horloge grotendeels open en bloot ligt. Het Tourbillon -uurwerk alleen al bestaat uit maar liefst 637 onderdelen en Hublot heeft het gebruik van dure materialen daarbij niet geschuwd. Veel van de mechaniek is van carbon of titanium en dat met uiterste precisie gefabriceerd, bewerkt en geassembleerd. De kast is van titanium, maar de band van rubber.

Schroevendraaier
Zoals de naam al doet vermoeden worden er van de Hublot MP-50 LaFerrari slechts 50 exemplaren gemaakt. Als prijs wordt een bedrag van 300.000 dollar genoemd, en met dit pittige prijskaartje in het achterhoofd is het enigszins frappant dat het horloge enkel is in te stellen en op te winden aan de hand van een bijgeleverde elektronische schroevendraaier. Gelukkig hoeft dit maar eens in de 50 dagen te gebeuren, want zo’n lange energiereserve heeft de Hublot MP-50 LaFerrari. Volgens horlogekenners een record.

Gerelateerde artikelen

Extra LaFerrari Aperta voor kinderen in nood

Autonieuws
> Artikel lezen

Productie LaFerrari uitgebreid voor slachtoffers aardbeving Italië

Autonieuws
Productie LaFerrari uitgebreid voor slachtoffers aardbeving Italië
> Artikel lezen

Ferrari FXX K Evo kan elk moment overkoken

Autonieuws
> Artikel lezen

Tweedehansje: LaFerrari Aperta met 0,0 kilometer op de teller

Autonieuws
LaFerrari
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.