Lifestyle & design

Lamborghini schaalmodel van maar liefst 10,5 miljoen

En wij maar denken dat 700 in Aventador LP700-4 voor het vermogen van de Lamborghini staat. Niet dus. Althans, niet in het geval van het op 10,5 miljoen euro geschatte schaalmodel van Robert Gülpen.

Robert Gülpen haalde met zijn bedrijf RGE (Robert Gülpen Engineering) al eerder het nieuws met een verguld schaalmodel van een Bugatti Veyron ter waarde van 2,5 miljoen euro, maar dit keer maakt hij het wel erg bont. De waarde van zijn laatste project(je) wordt namelijk geschat op een lieve som van 10,5 miljoen euro. Gülpen heeft daarvoor wederom de Lamborghini Aventador genomen (de eerste kostte 3,5 miljoen euro) maar dit keer is het niet alleen goud en platina wat blinkt, het zijn vooral de honderden toegepaste (gecertificeerde) diamanten die het ‘speeltje’ zo kostbaar maken.
In elke stoel van het schaalmodel zijn 700 stuks van de peperdure edelsteentjes verwerkt, en Gülpen maakt zodoende graag als grapje dat het grootste getal in LP700-4 voortaan daar naar verwijst. Zijn kostbare kunststukje bevat immers geen werkende motor. Enkel met aanduwen krijg je hem in beweging. Voorzichtigheid is geboden!

Veiling
Aangezien het Gülpen veelal lukt een koper te vinden voor zijn schaalmodellen, gaat hij ook een poging doen om de ‘edele’ Lamborghini Aventador LP700-4 aan de man te brengen. En waar anders dan in Dubai doet hij een eerste poging. Bij Sotheby’s in New York of Dubai kan er op worden geboden.

Gerelateerde artikelen

Bijzonder: man bouwt Lamborghini Aventador om tot Xbox-controller

Autonieuws
Bijzonder: man bouwt Lamborghini Aventador om tot Xbox-controller
> Artikel lezen

Grande finale Lamborghini Aventador in aantocht

Spyshots
Grande finale Lamborghini Aventador in aantocht?
> Artikel lezen

Op de valreep: beeldschone Aventador SV in goud-zwarte outfit

Autonieuws
Lambo
> Artikel lezen

Lamborghini Aventador Esavox Docking Station goes big and loud

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Goud voor oud: Novitec Lamborghini Aventador S

Tuning & styling
> Artikel lezen

Lamborghini Aventador S: 740 pk en 690 Nm sterk

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.