Lifestyle & design

Seat lanceert ‘stressbestendige’ geurtjes

Allerhande onderzoekjes, we zijn er dol op. Sommige werken acuut op de lachspieren, andere zijn zowaar eye-openers. Seat’s nieuwe marketingstunt om een parfumlijn voor auto-interieurs op te zetten valt een beetje in de eerste categorie, anderzijds hebben we gevallen meegemaakt dat zo’n ‘geurvreter’ een zeer welkome accessoire is.

Een dergelijk bericht moeten we natuurlijk beginnen met… uit onderzoek is gebleken dat de gemoedstoestand van achter het stuur zittende vrouwen beïnvloedbaar is door autogeurtjes. Seat’s conclusie uit hun onderzoek onder 750 Nederlandse vrouwen wijst uit dat ‘bijna 60% van de vrouwen vindt dat de auto met grote regelmaat onaangenaam ruikt en zou, om deze geur te verdrijven, een passend autoparfum willen aanschaffen. Nog groter blijkt de vraag naar autoparfums als deze hen ook in een betere stemming zou brengen’.

Perfect Mood voor Mii
De uiteindelijke onderzoeksconclusie luidt dat ‘92% van deze vrouwen overweegt een autoparfum aan te schaffen als die leidt tot een meer ontspannen en prettiger rijbeleving’. En Seat speelt daar slim op in door met een heuse parfumlijn voor auto’s te komen, genaamd ‘Perfect Mood voor Mii’. Een ludieke benaming moeten we bekennen al zijn de geurtjes niet specifiek voor de Seat Mii verkrijgbaar. Een goed gemutste dame achter het stuur van een Ibiza, Leon of Altea bewerkstellig je er evengoed mee.
De drie autoparfums die Seat op de markt brengt heten “Flirty Mood for Mii” (een verleidelijke geur), “Energetic Mood for Mii’ (dat werkt als Redbull) en “Relaxed Mood for Mii” (een geurtje à la dolce far niente). Wat de geurtjes kosten? De Seat-autoparfums zijn te verkrijgen bij de officiële dealer en hebben een prijs van 7,50 euro per stuk.

Flauwe grappen
Verder heeft Seat heeft ook achterhaald dat een kwart van de vrouwen vermoeid aan de autoreis begint of dat de rit hen onderweg zó veel energie kost, dat ze daar veel last van ondervinden, zelfs nog lange tijd nadat ze op de plaats van bestemming zijn gearriveerd. De verleiding is weliswaar groot, maar we zijn keurig opgevoed en gaan ons dus niet verlagen met allerlei grappen en grollen over vrouwen in het verkeer. Hadden we al gezegd dat veel onderzoeken op de lachspieren werken…

Gerelateerde artikelen

Nieuw generatie Seat Leon mag buitenspelen

Spyshots
> Artikel lezen

Zelfstandig Cupra geeft meteen gas met 4 auto's

Autonieuws
Zelfstandig Cupra geeft meteen gas met 4 auto's
> Artikel lezen

Glimp van SEAT's familie-SUV Tarraco

Autonieuws
SEAT's familie-SUV krijgt de naam...
> Artikel lezen

Eerste model van opzichzelfstaand Cupra is ontketend

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.