Lifestyle & design

‘Jaguar XF Sportbrake gaat maritiem’

Binnenkort lanceert Jaguar de XF Sportbrake. En om nog maar eens te benadrukken dat de nieuweling het predicaat ‘lifestylecombi’ verdient heeft hoofdontwerper van het merk, Ian Callum, dit middels de zogenaamde Concept Speedboat luister bijgezet.

Om maar meteen met het slechte nieuws te beginnen, de ‘Concept Speedboat by Jaguar Cars’ is slechts een vingeroefening en dat houdt in dat er geen productieplannen zijn. De op papier 6,1 meter lange boot is louter bedoeld om te benadrukken dat Jaguar in actieve mensen de ultieme doelgroep voor de XF Sportbrake ziet. "Wat ons betreft is onze nieuwe stationwagen en deze bootstudie een perfect huwelijk”, aldus Callum.

In de geest van klassiek Jags

Uiteraard is Concept Speedboat in theorie in overeenstemming vervaardigd met de tastbare producten van Jaguar. Zo is de romp van de boot opgetrokken uit glasfiber en vervolgens afgewerkt met een gladde coating en een fraai teakhouten dek. Het dek wordt evenzeer in tweeën gedeeld door een elegante fin van carbonfiber, een designdetail dat is geïnspireerd op de beroemde Jaguar D-type. Mooi detail is dat de voorzijde van de Conceptboat naadloos lijkt over te lopen in de voorruit. Daarachter is een in rood uitgevoerd 2+1-interieur te vinden dat naar eigen zeggen aansluit bij het sportieve imago van Jaguars uit heden en verleden. De sportieve historie van Jaguar is ook zichtbaar in de van een XJ Series I overgenomen vulopeningen voor de brandstoftanks. Een schroef van gepolijst aluminium en een verzonken meerpaal laten zien hoe de boot wordt voortgestuwd en aangemeerd.

De Nederlandse marktintroductie van de Jaguar XF Sportbrake staat gepland op 9 januari 2013. Zoals gezegd bestaan er geen plannen om de Conceptboat te commercialiseren.

Gerelateerde artikelen

Dus toch: Jaguar XF Sportbrake krijgt opvolger

Spyshots
> Artikel lezen

Jaguar XF R-Sport: XF diesel met grote bek

Autonieuws
Jaguar XF R-Sport
> Artikel lezen

Jaguar presenteert nieuwe XF Sportbrake

Autonieuws
Jaguar presenteert nieuwe XF Sportbrake
> Artikel lezen

Jaguar haalt streep door stationwagens

Autonieuws
Jaguar haalt streep door stationwagens
> Artikel lezen

Nieuwe Jaguar XF Sportbrake in tenniscamouflage

Autonieuws
Nieuwe Jaguar XF Sportbrake in tenniscamouflage
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.