Lifestyle & design

Hublot viert verjaardag Ferrari 250 GTO

Zwitserse horlogemaker Hublot luistert de verjaardag van de iconische Ferrari 250 GTO op. Naast de tijd geeft dit horloge je ook een exclusiviteitsgarantie. Geïnteresseerden moeten namelijk in het bezit zijn van een 250 GTO.

Het Zwitserse Hublot is sinds 2011 officieel verbonden aan Ferrari als ‘tijdwaarnemer’. Dit houdt voornamelijk in dat het exclusieve recht is voorbehouden om het steigerende paard op een uurwerk te plakken. Ferrari en horloges gaan natuurlijk al jaren arm in arm en het is dan ook niet vreemd dat voor de verjaardag van haar beroemdste bolide een exclusief exemplaar werd ontworpen. Het klokje heeft een titanium behuizing van 45 millimeter en moet – hoe kan het ook anders – terug doen denken aan de rondingen van de 250 GTO.

Geïnteresseerd?
Nu zijn Ferrari-horloges altijd al een prijzige modeaccessoire, maar voor dit nieuwe exemplaar moet wel iets heel bijzonders op tafel worden gelegd, namelijk de sleutels van een heuse 250 GTO. Het exclusieve uurwerk is uitsluitend voorbehouden aan eigenaars van de legendarische race-auto. En aangezien een authentiek exemplaar daarvan tegenwoordig voor 35 miljoen dollar van de hand gaat kan dit wel eens het duurste horloge aller tijden worden mocht je nog geen 250 GTO bezitten. De specifieke prijs van het horloge is zodoende ook niet bekend gemaakt maar zal ongetwijfeld in de tien- zo niet honderdduizenden euro’s lopen. Voor dat geld wordt wel het chassisnummer van jouw Ferrari ingegraveerd.

Gerelateerde artikelen

Ferrari’s 3.9 V8-biturbo beste moment van ’t moment

Autonieuws
> Artikel lezen

Iemand heeft € 60 miljoen voor een Ferrari betaald

Autonieuws
> Artikel lezen

Ferrari heeft een nieuwe one-off: de SP38

Autonieuws
> Artikel lezen

Zo zag je de Ferrari 812 Superfast nog nooit

Fotogalleries
> Artikel lezen

Je hoeft geen Ferrari te rijden om te profiteren van de nieuwe Shell V-Power

Autonieuws
Shell V-Power / Ferrari
> Artikel lezen

50 jaar Dino vieren deed Ferrari zo

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.