Lifestyle & design

Aston Martin presenteert geavanceerde tweewieler

Aston Martin lanceert samen met Factor Bikes een fiets gebaseerd op de One-77. Net als de auto is deze tweewieler een technisch hoogstandje ontwikkeld voor hoge snelheden.

Een nieuwe Aston Martin met éénwielaandrijving die je ook nog eens zelf moet verzorgen? Dat klinkt gek totdat je hoort dat het om een fiets gaat. De Britse fabrikant is namelijk een samenwerkingsverband aangegaan met Factor Bikes om een zo exclusief mogelijke tweewieler op de markt te brengen. Dankzij de naam One-77 Cycle is het niet moeilijk te achterhalen welk model als inspiratie heeft gediend voor dit lichtgewicht. Net als de One-77 zal deze fiets in slechts een oplage van 77 stuks worden geproduceerd om exclusiviteit te garanderen. Gevolg is natuurlijk wel dat de prijs navenant is, ruim 31.000 euro moet er worden neergeteld. Daarvoor krijg je een tweewieler die wordt omschreven als de ´technisch meest geavanceerde fiets ooit gemaakt’.

Futuristisch
In één oogopslag is te zien dat je hier niet met een normale fiets van doen hebt. Zowel frame, voorvork en stuur zijn volledig uit koolstofvezel opgetrokken waardoor het geheel op de weegschaal slechts 7,4 kilogram aantikt. Om atleten te ondersteunen bij hun training zijn meerdere sensoren in de fiets verwerkt die het mogelijk maken achteraf gedetailleerde analyses te maken van de zojuist afgelegde rit, niet minder dan 75 verschillende gegevens zijn op te vragen via de ingebouwde boordcomputer. Omdat smaken verschillen biedt Aston Martin zeven kleurencombinaties aan voor het frame en leder. Wij raden de rode variant aan, al was het alleen al omdat deze kleur ‘Aston Martin 007’ is genoemd.

Gerelateerde artikelen

Nu helemaal compleet: Aston Martin One-77

Autonieuws
Nu helemaal compleet: Aston Martin One-77
> Artikel lezen

Slik! 30 mille voor Aston Martin One-77 wijnkoeler

Lifestyle & design
In goed gezelschap
> Artikel lezen

Alle geheimen van de Aston Martin One-77

Autonieuws
Alle geheimen van de Aston Martin One-77
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.