Lifestyle & design

80 km/h fietsen met Audi e-bike

Tijdens de Wörthersee Tour 2012 laat Audi een elektrische fiets zien. Niet zomaar één, want qua mogelijkheden is het bijna een elektrische scooter. Audi laat er duideljk mee zien in de toekomst niet puur auto´s te willen produceren, maar mobiliteit te willen aanbieden.

De overname van Ducati is nog maar net officieel rond of de eerste concrete samenwerking tussenbeide hangt al in de lucht. Met de ontwikkeling van de e-bike kan Audi de ervaring van Ducati op het gebied van tweewieler namelijk maar al te goed gebruiken. Het is ongetwijfeld één van de redenen voor de Duitsers om de Italiaanse motorfietsfabrikant in te lijven.

Fietsen de toekomst?
Normaal gesproken tref je bij ons natuurlijk geen fietsen aan, maar de toekomst zou weleens heel anders kunnen gaan worden. Autofabrikanten zetten in op ´mobiliteit´ in plaats van puur het produceren van auto´s. En daar horen bijzondere concepten zoals bijvoorbeeld de Renault Twizy (en Audi´s eigen Urban Concept), maar ook fietsen en scooters bij. Zeker voor de stadsbewoner.

Fiets uit CFRP en carbon
De e-bike Wörthersee is grotendeels vervaardigd uit CFRP en carbon waardoor het gewicht van het frame slechts 1.600 gram bedraagt en de 26 inch wielen maar 600 gram wegen. In het frame is een lithium-ion batterij van 5 kg verwerkt welke 2,3 kW en maar liefst 250 Nm koppel uit de elektromotor mogelijk maakt. Volgens Audi voldoende krachtig om een paar stevige wheelies te maken. Opladen kan via het normale stopcontact in 2,5 uur waarna zo´n 50 tot 70 km geheel elektrisch voortbewogen kan worden.

Verschillende rijmodi
Middels het touchscreen in het stuur van de e-bike Wörthersee kun je kiezen voor een aantal verschillende aandrijfvormen. In ´Pedelec´ wordt de fietser ondersteunt door de elektromotor en kan een topsnelheid van 80 km/h worden behaald. Kies je voor ´eGrip´ dan wordt je ondersteunt om een constante snelheid te kunnen aanhouden. Tegenwind of een stevige helling worden dan met gemak overwonnen. En wie de ondersteuning niet nodig heeft kiest voor ´Pure´ waarbij de elektromotor volledig uitgeschakeld is.

Gerelateerde artikelen

'Audi TT Roadster en A5 Cabrio eruit, A4 Cabrio er weer in'

Autonieuws
Audi TT Roadster en A5 Cabrio eruit, A4 Cabrio er weer in
> Artikel lezen

Hoog instappen in nieuwe Audi A6 Limousine

Autonieuws
> Artikel lezen

Met hoeveel limogeweld zal de nieuwe Audi S8 ons verblijden?

Spyshots
> Artikel lezen

Prijs elektrische Audi e-tron bedraagt...

Autonieuws
Prijs elektrische Audi e-tron bedraagt...
> Artikel lezen

En zo is de nieuwe Audi A1 ineens nagenoeg stickerloos

Spyshots
> Artikel lezen

Geen opvolger, wel nog een facelift voor Audi R8

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.