Lifestyle & design

Bedoeld voor verse sneeuw: Audi Carbon Ski

Wat Seat kan, kan Audi ook. Bij de Spanjaarden betrof het een snowboard, de Duisters doen het nog als vanouds op twee latten. De Audi Carbon Ski is het laatste neusje van de zalm van Audi’s merchandise op wintersportgebied.

De Audi Carbon Ski is ontworpen en ontwikkeld door Audi Concept Design München en de hulp van sportartikelenspecialist Head werd ingeroepen om de perfectie te verzorgen. Bij het ontwerp is vooral gekeken naar de samenstelling van de materialen. De ski’s hebben een houten kern, diverse lagen aluminium en titanium en zijn vervolgens volledig opgebouwd uit carbon vezels. Dit maakt ze circa 200 gram lichter dan vergelijkbare modellen, ter voorbeeld 1.550 gram bij een lengte van 1.70 meter. Een hoge mate van wendbaarheid stond bij het samenstellen tevens voorop zonder in te hoeven leveren op stabiliteit. Door de latten vervolgens een minimalistisch uiterlijk mee te geven wordt het technische karakter van carbon extra onderstreept en werd de zogeheten carveski gecreëerd.

Voordelen
Carveski´s zijn een relatief recente ontwikkeling op skitechniek. Het sterk getailleerde design biedt diverse voordelen ten opzichte van traditionele ski´s. Volgens de specialisten zijn dat bijvoorbeeld: meer controle in bochten en het behalen van hogere snelheden met minder inspanning. Daarnaast zou het skiën op carveski´s minder vermoeidszijn vanwege de meer eenvoudige skitechniek die ze vereist. Bovendien is de carveski ook prima weggelegd voor beginners.
De Audi Carbon Ski ligt in de winkels vanaf winterseizoen 2011/2012. Feitelijk zijn de ski’s namelijk nog in ontwikkeling. Prijzen zijn dus ook nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Hoe ver schiet Audi door bij nieuwe Audi RS 6?

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.